Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

Αδιέξοδο στις συνομιλίες Ρεπουμπλικάνων και Ομπάμα

Σε αδιέξοδο κατέληξαν οι συνομιλίες ανάμεσα στους Ρεπουμπλικάνους και τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για να δοθεί τέλος στην παράλυση του ομοσπονδιακού κράτους και να αποτραπεί μια στάση πληρωμών.

Ο Ομπάμα κατηγορήθηκε για αδιαλλαξία, με τους Ρεπουμπλικάνους να κατηγορούν τον Λευκό Οίκο ότι απορρίπτει τις προτάσεις τους και αρνείται να διαπραγματευτεί μαζί τους. Μάλιστα, κατηγόρησαν τον Πρόεδρο ότι αρνήθηκε την πρότασή τους για έξοδο από την κρίση όσον αφορά το όριο του χρέους.

«Πήγαμε να διαπραγματευτούμε και δεν αποδέχθηκε καμία πρόταση», δήλωσε ο βουλευτής Ντάρελ Ίσα, έπειτα από μία κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Από την πλευρά του, ο Έρικ Κάντορ, επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, δήλωσε απογοητευμένος από την πορεία των συνομιλιών.

«Στο στάδιο αυτό ελπίζω πως η Γερουσία θα αντισταθεί και πως όλοι οι Ρεπουμπλικάνοι θα μιλήσουν με την ίδια φωνή», είπε χαρακτηριστικά. «Οι Ρεπουμπλικάνοι προσπαθούν να βρουν μια λύση το ταχύτερο δυνατό», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με πηγή του Κογκρέσου, οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας φαίνεται να μπλόκαραν το νομοσχέδιο για αύξηση του ορίου του χρέους.

Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας Χάρι Ράιντ και ο Ρεπουμπλικάνος Μιτς ΜακΚόνελ θα συνεχίζουν ωστόσο τις συνομιλίες, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας συμφωνίας, έστω και την ύστατη στιγμή.

Ο Λευκός Οίκος κάλεσε το Κογκρέσο «να κάνει τη δουλειά του» και να βρει λύση για να μπει τέλος στο αδιέξοδο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων