Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022

Ακόμη 19 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στο «Παπαγεωργίου» – Κρούσματα σε γηροκομείο και φυλακές

Παραμένουν στα «κόκκινα» Αττική, Θεσσαλονίκη και 11 ακόμα περιφέρειες, ενώ ξεκίνησε από τις 8 το πρωί η επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών, σε νοσοκομεία της Θράκης, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, σε πρώτη φάση και με διάρκεια ενός μηνός.

Στην Πάτρα, κρίσιμες είναι οι ώρες για το δύο μηνών βρέφος, το οποίο νοσηλεύεται στη ΜΕΘ παίδων αφού χρειάστηκε να διασωληνωθεί. Επτά κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ιχνηλατεί τις επαφές εργαζομένων και τροφίμων της μονάδας στην Πάτρα.Θεσσαλονίκη: Ακόμη 19 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

HTML tutorial

Συνθήκες πολέμου επικρατούν στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με τους γιατρούς να βρίσκονται σε απόγνωση. Το «Παπαγεωργίου» έκλεισε την εφημερία του με 19 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχουν φτάσει τα φύλλα επίταξης ιδιωτών γιατρών στη Θεσσαλονίκη.

Περίπου 40 κρούσματα κορονοϊού έχουν εντοπιστεί στις φυλακές Διαβατών, στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από συνεχείς ελέγχους που πραγματοποιούνται. Σύμφωνα με πηγές των φυλακών, όλοι οι θετικοί είναι κρατούμενοι, παρουσιάζουν ήπια ή καθόλου συμπτώματα, ενώ έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Λόγω των κρουσμάτων δεν διενεργούνται αυτές τις μέρες επισκεπτήρια στο σωφρονιστικό κατάστημα, ενώ όσον αφορά την εμβολιαστική κάλυψη στις φυλακές Διαβατών, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι βρίσκεται στα 3/4 επί του συνόλου των κρατουμένων.

Ανοίγει η πλατφόρμα για την 3η δόση εμβολίου

Ανοίγει το βράδυ η πλατφόρμα στο emvolio.gov.gr, έγκαιρου προγραμματισμού ραντεβού για την αναμνηστική δόση του εμβολίου, για τα άτομα άνω των 18 ετών που έχουν συμπληρώσει 5,5 μήνες από την δεύτερη δόση. Η χορήγηση τρίτης δόσης θα γίνεται με την συμπλήρωση 6μηνου από την δεύτερη δόση του εμβολιασμού τους με τα εμβόλια Pfizer ή AstraZeneca ή Moderna. Η αναμνηστική δόση γίνεται με mRNA εμβόλιο της Pfizer ή μισή δόση του εμβολίου της Moderna.

Σημειώνεται ότι η αναμνηστική δόση σε όσους εμβολιάστηκαν με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson γίνεται στους δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό τους με τα εμβόλια Pfizer, Moderna (μισή δόση) και το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων