Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

Ανακοίνωσαν αποτελέσματα πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία!

Κανείς βέβαια δεν θα περίμενε η εκλογική διαδικασία στο Αζερμπαϊτσάν να διεξαχθεί ελεύθερα και δίκαια, αλλά αυτό παραπάει!

Σε εφαρμογή για τα smartphones, ανακοινώθηκε η νίκη του επί μία 10ετία πρωθυπουργού της χώρας Ιλχάμ Αλίγιεφ πριν ακόμη ανοίξουν οι κάλπες.

Βάσει των αποτελεσμάτων, ο Αλίγιεφ φαινόταν να συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 72,76%, ποσοστό δηλαδή παρόμοιο με αυτό που συγκέντρωσε το 2003 (76,84%) και το 2008 (87%).

Στη δεύτερη θέση με μόλις 7,4% ήταν ο αντίπαλός του Τζαμίλ Χασανλί.

Όταν έγινε αντιληπτή η γκάφα, τα στοιχεία ανακλήθηκαν και ως επίσημη δικαιολογία προβλήθηκε ότι ο προγραμματιστής που ανέπτυξε την εφαρμογή χρησιμοποίησε κατά λάθος τα στοιχεία των εκλογών του 2008. Η δικαιολογία όμως δεν στέκει καθώς τα ονόματα των υποψηφίων που χρησιμοποιήθηκαν ήταν αυτά των φετινών εκλογών και όχι του 2008.

Αυτή τη φορά δεν τηρήθηκε ούτε η τελετουργία των εκλογών στο Αζερμπαϊτζάν που είναι η εξής: διαδηλώσεις, δημοσιογράφοι που παρενοχλούνται, νοθεία και μείωση των ποσοστών των υποψηφίων της αντιπολίτευσης και ανακοίνωση της σαρωτικής νίκης του Αλίγιεφ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων