Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Βοήθεια και όχι οίκτος για τον Ταμπάση

Συγκλονίζει η ιστορία του 27χρονου τερματοφύλακα Μπάμπη Ταμπάση, παρότι έχει περάσει στα ψιλά διότι δεν είναι ένα από τα μεγάλα ονόματα.

Είναι όμως ένας αξιόλογος ποδοσφαιριστής που ανέβηκε τα σκαλοπάτια της καριέρας του με υπομονή και δουλειά, έφτασε να είναι βασικός σε ομάδα της Superleague και ξαφνικά, την ώρα του αγώνα, διαπίστωσε ότι έχει σοβαρό πρόβλημα όρασης.

Όπως επιβεβαιωσε μετά τις εξετάσεις που έκανε, πρόκειται για μία σπάνια ασθένεια των ματιών η οποία εξελίσσεται σταδιακά και μπορεί να προκαλέσει μέχρι και ολική τύφλωση.

Ο Ταμπάσης θα μπορούσε να κρύψει το πρόβλημα για μερικά χρόνια, να παίξει ποδόσφαιρο σε μικρότερες κατηγορίες στις οποίες οι αγώνες δεν γίνονται με προβολείς, να προσπαθήσει να επιβιώσει οικονομικά ο ίδιος και η οικογένειά του και να μπορέσει να κάνει οποιαδήποτε προσπάθεια για το ξαφνικό πρόβλημα με την υγεία του.

Προτίμησε να μην κοροϊδέψει κανέναν. Και αποφάσισε να σταματήσει το ποδόσφαιρο σε μια ηλικία που είναι ιδανική για ξεκίνημα σοβαρής καριέρας για τους τερματοφύλακες.

Η αξιοπρέπεια και η εντιμότητα με την οποία αντιμετωπίζει το σοκ που υπέστη είναι προς τιμήν του.

Μια οργανωμένη κοινωνία δεν θα πρόσφερε μονον οίκτο και, σύντομα, λήθη σε έναν πολίτη της που περνάει μια τόσο σοβαρή περιπέτεια, η οποία επηρεάζει όχι μόνο την επαγγελματική, αλλά ολόκληρη τη ζωή του.

Αν υπάρχει ακόμα οποιαδήποτε μορφή οργάνωσης στην κοινωνία του ποδοσφαίρου, είναι υποχρέωση όλων των φορέων να συμβάλλουν ουσιαστικά και με όποιον τρόπο γίνεται στην προσπάθεια του Ταμπάση να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση.

Το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών έκανε καλά και δημοσιοποίησε το θέμα, αλλά δεν πρέπει να μείνει εκεί. Οφείλει να ενεργοποιηθεί ακόμα περισσότερο ώστε να κινητοποιήσει όλους τους φορείς και να ενισχυθεί το μέλος του στη μεγάλη μάχη που έχει μπροστά του, εκτός γηπέδων πια.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων