Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Για ποιο λάθος κατηγορεί την IBM ο Μπιλ Γκέιτς

Ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέτις παραδέχθηκε ότι ο συνδυασμός τριών πλήκτρων Ctrl+Alt+Del για την είσοδο στον υπολογιστή «ήταν λάθος» και κατηγόρησε την IBM για αυτό.

Σε συνέντευξή του που έγινε στο πλαίσιο εκστρατείας συγκέντρωσης χρηματοδότησης από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, ο Γκέιτς ζήτησε συγγνώμη από τους χρήστες των υπολογιστών και απέδωσε την ευθύνη στον μηχανικό της ΙΒΜ που ήθελε ένα συνδυασμό ο οποίος δεν θα μπορούσε να οδηγήσει εύκολα σε ακούσιες επανεκκινήσεις.

«Ήταν λάθος. Θα μπορούσαμε να έχουμε ένα μόνο κουμπί. Αλλά ο τύπος που έκανε τον σχεδιασμό πληκτρολογίου από την ΙΒΜ δεν ήθελε να μας δώσει το ένα μας κουμπί», εξήγησε ο Γκέιτς.

Το shortcut έγινε ιδιαίτερα διάσημο κατά τη δεκαετία του 1990, ως «απάντηση» στη «μπλε οθόνη» που εμφανιζόταν σε περίπτωση «κρασαρίσματος» του υπολογιστή. Ο συνδυασμός είχε δημιουργηθεί για χρήση από τους προγραμματιστές, αλλά στη συνέχεια έγινε γνωστό, καθώς πολλοί δημιουργοί λογισμικού το έλεγαν σε χρήστες για να τους βοηθήσουν.

Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό λάθος που παραδέχτηκε ο Γκέιτς. Στις αρχές του έτους είχε παραδεχθεί ότι η εταιρία έχασε την ευκαιρία της στον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας λόγω λάθους πολιτικής που ακολούθησε.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων