Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023

Δίκη για «στημένα» χωρίς τους «στημένους»!

Η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση των «στημένων» που είναι σε εξέλιξη εδώ και μερικές ημέρες δεν εκπλήσσει με τα «ευρήματα» και τις αποκαλύψεις της.

Από τις έως τώρα καταθέσεις δεν περίμενε κανείς να ακούσει κάτι διαφορετικό από τον Αλέξη Κούγια να καταγγέλλει είτε τα ίδια είτε… διαφορετικά απ’ όσα έλεγε παλιότερα, τον Μάκη Ψωμιάδη να ωρύεται ότι είναι πολιτικός κρατούμενος και έντιμος αθλητικός παράγων, τον Σοφοκλή Πιλάβιο να μιλάει για τις διάφορες πιέσεις που δεχόταν πανταχόθεν στη θητεία του μέχρι να τα «βροντήξει», τους εκπροσώπους του ΟΠΑΠ να καταθέτουν ανούσια στοιχεία στη λογική του «δεν ξέρουμε, δεν γνωρίζουμε παρά μόνο ποια ματς είχαν μεγάλα πονταρίσματα» και πάει λέγοντας…

Τα ίδια (δεν) θα πουν και όσοι άλλοι καταθέσουν ως μάρτυρες ή κατηγορούμενοι. Άντε να βγει στη φόρα κανένα ακόμα…πιπεράτο.

Η ουσία της όλης υπόθεσης περικλείεται σε μία φράση του Σοφοκλή Πιλάβιου, ο οποίος είπε ότι «δεν γίνεται να στηθεί αγώνας με τον διαιτητή, τα ματς μπορούν να τα στήσουν οι παράγοντες μόνο με τους παίκτες».

Δεν εννοούσε φυσικά τους παίκτες του…στοιχήματος. Αλλά τους ποδοσφαιριστές.

Στον ογκώδη φάκελο που εξετάστηκε όλους αυτούς τους μήνες μέχρι να φτάσει το σκάνδαλο στις δικαστικές αίθουσες, υπάρχουν πολλοί ύποπτοι αγώνες βάσει των στοιχείων που έχει αποστείλει η ειδική υπηρεσία της ΟΥΕΦΑ και από τα οποία ξεκίνησε όλη η έρευνα.

Στον μακρύ κατάλογο των κατηγορουμένων και των μαρτύρων υπάρχουν πολλοί εμπλεκόμενοι. Πρόεδροι, φίλοι των προέδρων, άλλοι παράγοντες, προπονητές, διαιτητές, μάνατζερ, δημοσιογράφοι.

Δεν έχει κληθεί ούτε ένας ποδοσφαιριστής. Όχι για να κατηγορηθεί σε κάτι, αλλά για να πει αν ξέρει ή άκουσε τίποτα όταν αγωνίστηκε στα συγκεκριμένα ματς που ερευνώνται.
Κι όταν γίνεται μια δίκη για τα «στημένα» δίχως να συμμετέχουν σ΄αυτή εκείνοι που μπορεί να «στήθηκαν», δεν μπορεί να…σταθεί καμία προσπάθεια αποκάλυψης της αλήθειας και των ενόχων.

Όσο καλές προθέσεις κι αν υπάρχουν…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων