Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Δράσεις για τη βελτίωση των εξαγωγών

Μέχρι το τέλος του χρόνου εντείνονται οι δράσεις για την απλοποίηση των διαδικασιών στις εξαγωγές ενώ σύντομα θα επιτευχθεί ο στόχος να ολοκληρώνονται οι επιστροφές του εξαγωγικού ΦΠΑ στις επιχειρήσεις εντός 90 ημερών και μέσα στους πρώτους μήνες του 2014 τοποθετείται η λειτουργία της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου.

«Ηδη το δημόσιο χρωστάει πλέον λιγότερα στους εξαγωγείς» σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκης σχετικά με τη λειτουργία του νέου ενιαίου φορέα εξωστρέφειας, ενώ υπογράμμισε ότι συνεχίζεται η μάχη για τη ρευστότητα και την ερχόμενη εβδομάδα έχει οριστεί νέο ραντεβού του υπουργού με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών όπου θα τεθούν ιδιαίτερα τα ζητήματα που αφορούν στις εξωστρεφείς επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, τα οποία γνωστοποίησε ο κ. Χατζηδάκης μέσα στο τελευταίο εξάμηνο (Απρίλιος – Οκτώβριος 2013) από 385 εκατ. ευρώ, που χρώσταγε το δημόσιο για επιστροφή ΦΠΑ σε εξαγωγείς, το ποσό μειώθηκε σε 282 εκατ. ευρώ.

Σχετικά με την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου που θα εποπτεύεται από το υπουργείο Ανάπτυξης, δόθηκε τους προηγούμενους μήνες τεχνική βοήθεια από τους Ολλανδούς ειδικούς της Ομάδας Δράσης και θα τοποθετηθεί εξειδικευμένος σύμβουλος για να αξιολογήσει το προσωπικό του ΟΠΕ και του Invest In Greece, ενώ θα εισαχθούν αυστηρά κριτήρια για 80 νέα στελέχη που θα ενταχθούν από την αγορά.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων