Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Ευθανασία λόγω… αποτυχημένης αλλαγής φύλου

Ένας 44χρονος Βέλγος ζήτησε και υποβλήθηκε σε ευθανασία μετά από μια σειρά αποτυχημένων επεμβάσεων αλλαγής φύλου που τον έκαναν να μοιάζει με «τέρας».

Λίγο πριν πεθάνει δήλωσε σε βελγικά μέσα ενημέρωσης: «Ετοιμαζόμουν να γιορτάσω τη νέα μου γέννηση, αλλά μόλις είδα τον εαυτό μου στον καθρέφτη για πρώτη φορά αισθάνθηκα απέχθεια για το νέο σώμα μου».

«Το στήθος μου παρέμενε πολύ μεγάλο και το πέος που μου έφτιαξαν οι γιατροί δεν λειτουργούσε. Δεν ήθελα να μοιάζω με τέρας», εξήγησε ο Νάθαν Φέρχελστ.

Ο Νάθαν γεννήθηκε κορίτσι σε μια οικογένεια που είχε ήδη τρία αγόρια. Οι γονείς του τον απέρριπταν γιατί ήθελαν και πάλι αγόρι. Από την εφηβεία του ονειρευόταν να γίνει άνδρας και για αυτό υποβλήθηκε σε τρεις επεμβάσεις – ορμονοθεραπεία, μαστεκτομή και αλλαγή φύλου – από το 2009 μέχρι το 2012.

Ο γιατρός που τον παρακολουθούσε εξήγησε ότι ο Νάθαν πληρούσε όλους τους όρους για να γίνει ευθανασία, δεδομένου ότι “στην περίπτωση αυτή μπορούσαμε σαφώς να μιλήσουμε για αφόρητο ψυχικό πόνο».

Στο Βέλγιο η ευθανασία είναι νόμιμη από το 2002. Τα τελευταία χρόνια όμως παρατηρείται σημαντική αύξηση των περιπτώσεων ευθανασίας, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της χώρας.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων