Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

Η άγνωστη συμμαχία Παπακωνσταντίνου – Στουρνάρα κατά Προβόπουλου

Για το άγριο «άδειασμα» που έκανε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλος στις αισιόδοξες εκτιμήσεις του κυβερνητικού “success story” και του Υπουργού εποί των Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα προσωπικά, τα έγραψε αναλυτικά χθες στο Rizopoulospost o πάντα καλά ενημερωμένος Ceteris Paribus.

Αυτό που έχω να εισφέρω στη σχετική συζήτηση και πολλοί είτε δεν γνωρίζουν, είτε δεν θυμούνται είναι πως … αυτή η κολώνια κρατάει… χρόνια! Και συγκεκριμένα από το 1999. Τότε επί των ημερών της διακυβέρνησης Σημίτη και καθώς σχεδιαζόταν το μεγάλο “colpo grosso” για την ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ ( που είδαμε πλέον που μας οδήγησε…) υπήρχε κοινό μέτωπο και συμμαχία μεταξύ του Γιώργου Παπακωνσταντίνου (ανερχόμενου συμβούλου του Σημίτη τότε…) και του Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος τότε ήταν Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Από τη θέση αυτή συμμετείχε στο σχεδιασμό της μακροοικονομικής και διαρθρωτικής πολιτικής και εκπροσωπούσε το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών στη Νομισματική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έτσι, συμμετείχε και στις διαπραγματεύσεις για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση.

Και οι δύο είχαν τρομερή έχθρα με τον Προβόπουλο τότε, ο οποίος επισήμως ήταν οικονομικός σύμβουλος στην Alpha Bank αλλά πίστευαν ( και προφανώς όχι αναίτια) πως τους «κάρφωνε» στην Κομισιόν και υπονόμευε τη προσπάθεια για ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ…. Μιλάμε δε για αμφότερο μίσος!

Συνεπώς το σημερινό «άδειασμα» έχει και προϊστορία!

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων