Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023

Η Χρυσή Αυγή προκαλούσε πανικό και στις Βρυξέλλες

Πιέσεις ακόμη και από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιμετωπίσει το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής δεχόταν το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα αρμόδια γραφεία των Βρυξελλών είχαν περιέλθει περίπου σε κατάσταση πανικού καθώς οι μετρήσεις που έφθαναν στα γραφεία των αξιωματούχων της έδειχναν ότι η Χρυσή Αυγή όχι μόνο θα εξασφάλιζε την είσοδό της στο ευρωκοινοβούλιο, αλλά ενδεχομένως να εξέλεγε πολλούς βουλευτές τον ερχόμενο Μάιο.

Πρακτικά αυτό θα σήμαινε ότι όχι μόνο ομάδα νεοναζί θα έμπαινε στο ευρωκοινοβούλιο αλλά ενδεχομένως να δημιουργούσε κλίμα υπέρ και άλλων ακροδεξιών μορφωμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η αγωνία κορυφώθηκε με την δολοφονία από Χρυσαυγίτη του μουσικού Παύλου Φύσσα.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Κομισιόν για πρώτη φορά σχολίασε τα τεκταινόμενα σε χώρα μέλος της ΕΕ και εξέδωσε ανακοίνωση την ημέρα σύλληψης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής με την οποία εμμέσως δείχνει την ικανοποίησή της για τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Το ξεκαθάρισμα της ΧΑ, αναμένεται να επιδράσει θετικά για την χώρα μας και στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ περί τα μέσα Οκτωβρίου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων