Κυριακή, 29 Μαΐου, 2022

Η Google αποκαλύπτει τα 10 χειρότερα passwords

Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου μπορεί να προστατεύσει το σπίτι του, αλλά όχι τον online λογαριασμό του. Για αυτό λοιπόν, η χρήση του ονόματος του κατοικίδιου σας σε password είναι μία από τις χειρότερες επιλογές που θα μπορούσατε να κάνετε.

Τα αποτελέσματα πρόσφατης μελέτης της Google, όπου συμμετείχαν 2000 άνθρωποι, ήταν ανησυχητικά: O περισσότερος κόσμος επιλέγει passwords βάσει στοιχείων που είναι εύκολα διαθέσιμα στον καθένα. Αυτό σημαίνει ότι οι προσωπικοί λογαριασμοί μπορούν εύκολα να παραβιαστούν.

Τα 10 χειρότερα passwords, σύμφωνα με τη μελέτη, είναι τα εξής:

1. Ονόματα κατοικίδιων
2. Ημερομηνία επετείου
3. Ημερομηνία γενεθλίων κάποιου μέλους της οικογένειας
4. Όνομα παιδιού
5. Όνομα κάποιου άλλου μέλους της οικογένειας
6. Ημερομηνία γέννησης
7. Αγαπημένη εορτή
8. Αγαπημένη ομάδα
9. Tο όνομα του αγαπημένου
10. Η λέξη «Password»

Eάν λοιπόν έχετε χρησιμοποιήσει κάποια από τα παραπάνω passwords, θα ήταν καλό να το αλλάξετε. Αυτά τα στοιχεία μπορούν εύκολα να βρεθούν μέσω του Facebook ή άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσης, οι μισοί περίπου από τους ερωτηθέντες (48%) έχουν αναφέρει τα passwords σε κάποιον άλλο, ενώ ένα ποσοστό 3% το έχει γράψει σε χαρτάκι που έχει κολλήσει πάνω στον υπολογιστή.

Η δημιουργία του σωστού password είναι μια διαδικασία που παραμελείται για χάρη της ευκολίας. Το password είναι όμως είναι εξίσου σημαντικό με τα κλειδιά του σπιτιού σας. Θα αφήνατε λοιπόν τα κλειδιά σας οπουδήποτε;

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων