Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, 2021

Θα αγοράζατε κινητό ή laptop που λειτουργεί με κρασί;

To επόμενο κινητό ή laptop σας θα λειτουργεί με τη βοήθεια του κρασιού! Aυτό αποκάλυψε η εταιρία Intel στο ετήσιο της συνέδριο, που διεξήχθη πρόσφατα στο Σαν Φρανσίσκο.

 

Η νέα εφεύρεση της εταιρίας είναι ένας υπολογιστής, ο οποίος παίρνει ενέργεια από ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. Στο ποτήρι με το κρασί υπήρχαν βυθισμένα δύο ηλεκτρόδια και το οξικό οξύ του κρασιού ενεργούσε ως ηλεκτρολύτης, παράγοντας μικρές ποσότητες ρεύματος.

 

Με την ενέργεια που παράχθηκε από το κρασί, ο συνδεδεμένος επεξεργαστής έτρεξε ένα πρόγραμμα γραφικών σε υπολογιστή με οθόνη χαμηλής κατανάλωσης, τεχνολογίας E Ink.

 

«Κάποιοι άνθρωποι μετατρέπουν το νερό σε κρασί, η Intel μετατρέπει το κρασί σε ηλεκτρική ενέργεια», ανακοίνωσε η Dr Genevieve Bell της Intel.
Η εταιρεία ελπίζει ότι αυτή η εφεύρεση θα οδηγήσει σε μια νέα γενιά ηλεκτρονικών υπολογιστών, gadgets και αισθητήρων, που θα μπορούν να φορεθούν και να τροφοδοτηθούν από τη θερμότητα που εκπέμπει το σώμα μας, παρακολουθώντας συνεχώς για παράδειγμα την πορεία της υγείας μας.

 

Μπορούμε πλέον να φανταστούμε έναν κόσμο απίστευτα χαμηλής ισχύος, αλλά με υψηλές αποδόσεις, τροφοδοτώντας αισθητήρες, συσκευές επικοινωνίας και υπολογιστές.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων