Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Κάνουν ομάδα οι ανεξάρτητοι της Βουλής

Θέλουν τα προνόμια που έχουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων και διεκδικούν την αναγνώρισή τους από το Προεδρείο της Βουλής ως κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ο λόγος για τους έντεκα ανεξάρτητους βουλευτές που διαγράφηκαν ή αποχώρησαν από κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η ΝΔ και η ΔΗΜΑΡ.

Οι ανεξάρτητοι βουλευτές υπέβαλαν σχετικό αίτημα στον Πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη διευκρινίζοντας ότι δεν διεκδικούν πολιτικά γραφεία αλλά μόνο το δικαίωμα που έχουν και οι άλλες ομάδες δηλαδή να καταθέτουν ερωτήσεις που θα συζητούνται κάθε Πέμπτη και να μπαίνουν στην λίστα στην σειρά των ομιλητών. Ανάμεσα τους οι Ανδρέας Λοβέρδος, Χρήστος Αηδόνης, Μάρκος Μπόλαρης, Θόδωρος Παραστατίδης, Νίκος Νικολόπουλος, Μίμης Ανδρουλάκης, Οδυσσέας Βουδούρης, Πάρις Μουτσινάς, Γιάννης Κουράκος και Νίκος Σταυρογιάννης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος της Βουλής εξετάζει σοβαρά την προοπτική να ανάψει το πράσινο φως στους ανεξάρτητους βουλευτές για την συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας, καθώς τυπικά συγκεντρώνουν τα απαιτούμενα κριτήρια. Το πιο καθοριστικό βεβαίως είναι ο αριθμός, καθώς για την συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας απαιτείται μίνιμουμ ένας αριθμός τουλάχιστον δέκα βουλευτών.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων