Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Κάτσε…. έξω από το facebook!

Οι απόψεις για το αν θα πρέπει ο Εργκίς Κάτσε να τιμωρηθεί με απέλαση από τη χώρα, απομάκρυνση από τον ΠΑΟΚ, βαρύ πρόστιμο ή προειδοποιητική επίπληξη εξακολουθούν να απασχολούν και να «διχάζουν» πολύ κόσμο, κυρίως όσους ασχολούνται με την ομάδα της Θεσσαλονίκης στην οποία αγωνίζεται ο Αλβανός ποδοσφαιριστής.

Η διοίκηση της ΠΑΕ χειρίζεται το ζήτημα προσεκτικά, μετρώντας οποιαδήποτε συνέπεια νομικής ή άλλης φύσης μπορεί να υπάρξει από την απόφαση που θα ληφθεί σχετικά με το μέλλον του παίκτη και τη συνεργασία του με το σύλλογο. Και καλά κάνει ο Σαββίδης που περιμένει και αφήνει τον χρόνο να κυλάει, ώστε να εκτονωθεί όσο γίνεται η όποια ένταση προκάλεσε στην ομάδα και γύρω από αυτή, η απερίσκεπτη ενέργεια του 20χρονου αθλητή.

Ο ίδιος ο Κάτσε φρόντισε να ζητήσει συγνώμη για το συμβάν, να κάνει λόγο για άγνοια σχετικά με τη σημασία της φωτογραφίας που δημοσιεύτηκε στη σελίδα του στο facebook και να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του προς την Ελλάδα στην οποία έζησε και μεγάλωσε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του.

Η εκτίμηση ότι όλη η υπόθεση οφείλεται σε κουταμάρα του νεαρού ποδοσφαιριστή εξακολουθεί να είναι η κρατούσα, ασχέτως των πολιτικών προεκτάσεων που μπορεί να δώσει ο καθένας. Εάν ήθελε ο Κάτσε να διαφημίσει τα κατορθώματα του UCK θα έβρισκε άλλον τρόπο να το κάνει κι όχι βάζοντας σε κίνδυνο τον εαυτό του και την καριέρα του. Εδώ μιλάμε για ανοησία μεγίστου βαθμού.

Από την ιστορία του Κάτσε – και άλλες μικρότερης έκτασης – το δίδαγμα για τις επαγγελματικές ομάδες της χώρας είναι ότι θα πρέπει να βρουν τρόπους ώστε να προστατευτούν οι ίδιες από τις συναναστροφές των παικτών τους στα social media. Με κάποιον τρόπο, μέσω των συμβολαίων τους ή με διαρκείς κατ΄ιδίαν αναφορές, να υποχρεώνουν τους ποδοσφαιριστές να είναι απολύτως προσεκτικοί στο διαδικτυακό τους “σερφάρισμα”.

Γιατί όση ζημιά υπέστη ο Κάτσε με την επίμαχη φωτογραφία, ακόμα περισσότερο επλήγη ο ΠΑΟΚ που βρέθηκε ξαφνικά σε μια εσωτερική διαμάχη των οπαδών του και σε μία άνευ προηγουμένου αναστάτωση…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων