Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021

Κατεβάζει τους τόνους ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε αναθεώρηση της στρατηγικής του απέναντι στην κυβέρνηση οδηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην Κουμουνδούρου έχουν συνειδητοποιήσει ότι η γραμμή της ανατροπής της κυβέρνησης και της προσφυγής στις κάλπες δεν απέδωσε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Ούτε οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων προκάλεσαν πλήγμα στην κυβερνητική πολιτική, ούτε το σύνθημα που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας για πτώση της κυβέρνησης μέσα από τις λαϊκές αντιδράσεις είχε μεγάλη απήχηση.

Αντιθέτως, οι τελευταίες μετρήσεις της κοινής γνώμης έδειξαν ότι η κυβέρνηση αντέχει, ενώ η ΝΔ αν και με σκαμπανεβάσματα πλασάρεται σταθερά με οριακή διαφορά πρώτη ή δεύτερη σε ποσοστά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Το σκηνικό αυτό έχει προκαλέσει αμηχανία στα επιτελικά στελέχη της Κουμουνδούρου που σχεδιάζει πλέον την νέα της στρατηγική. Η συνταγή θα περιλαμβάνει ενδεχομένως μια γραμμή πιο ήπια και προσιτή στους πολίτες που δεν θα τρομάζει στην προοπτική μίας ανατροπής της κυβέρνησης.

Προς το παρόν ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο κενό κάτι για το οποίο “βοήθησαν” και οι τελευταίες εξελίξεις με την Χρυσή Αυγή καθώς η ΝΔ εμφανίστηκε να παίρνει πρωτοβουλίες για την…επίλυση του προβλήματος.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων