Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

«Κυρώσεις στις Τουρκικές αερογραμμές, εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για μεταφορά όπλων»

Κοινοβουλευτική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ κα. Μαριέττα Γιαννάκου σχετικά με το σκάνδαλο που ξέσπασε στην Τουρκία με την φερόμενη μεταφορά όπλων, μέσω των Τουρκικών αερογραμμών, σε άγνωστες ένοπλες ομάδες στη Νιγηρία.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατα δημοσιοποιηθέν ηχητικό ντοκουμέντο, υψηλόβαθμο στέλεχος των τουρκικών αερογραμμών, εμφανίζεται να λέει σε σύμβουλο του Πρωθυπουργού της Τουρκίας κ. Ταγίπ Ερντογάν, ότι νιώθει ενοχές για τη μεταφορά όπλων από την εταιρεία στη Νιγηρία.

Στην ερώτηση της η κα. Γιαννάκου, ζητά από την Επιτροπή να διερευνήσει άμεσα το περιστατικό και να θέσει το θέμα στις αρμόδιες τουρκικές αρχές στο πλαίσιο του ενταξιακού διαλόγου με την Τουρκία.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι σχετικές πληροφορίες, η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ καλεί την Επιτροπή να επιβάλει κυρώσεις στις τουρκικές αερογραμμές, οι οποίες όπως επισημαίνει ανήκουν κατά 49% στο τουρκικό κράτος, για παράνομη εξαγωγή όπλων σε τρίτη χώρα και μάλιστα σε εμπόλεμη κατάσταση.

111321

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων