Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, 2021

Λίφτινγκ στη διοίκηση του ΔΕΣΦΑ

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΔΕΣΦΑ, σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Εποπτικού Συμβουλίου της εταιρείας. Το νέο διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται από τους κ.κ. Νάτσικα Αντώνιο, (Πολιτικό Μηχανικό) Πρόεδρο, Ξιφαρά Κωσταντίνο, (Μηχανικό Παραγωγής και Διοίκησης) Διευθύνοντα Σύμβουλο και τους Πανά Κωνσταντίνο (Χημικό Μηχανικό), Παπαλέξη Χρήστο (Σύμβουλο Επιχειρήσεων), Χολέβα Κωνσταντίνο (Δικηγόρο), Αλεξόπουλο Γεώργιο (Χημικό Μηχανικό) και Κώτσο Ιωάννη (Δικηγόρο), ως μέλη.

Με αφορμή την ανάληψη της θέσης του Προέδρου του Δ.Σ. της εταιρείας, ο κ. Αντώνιος Νάτσικας, δήλωσε: “Αποτελεί σημαντική τιμή για μένα η τοποθέτηση στην θέση του προέδρου του Δ.Σ. μιας εταιρείας που επιτελεί ένα καίριο έργο για τη λειτουργία της αγοράς φυσικού αερίου στην Ελλάδα και που αναγνωρίζεται, ως άξιος πρεσβευτής της χώρας μας στο διεθνές γεωπολιτικό γίγνεσθαι. Είμαι βέβαιος, ότι όλα τα μέλη της νέας διοίκησης, όπως άλλωστε και οι προκάτοχοί μας, θα εργαστούν με συνέπεια για την εξυπηρέτηση της αποστολής του ΔΕΣΦΑ και, βεβαίως, για την προώθηση των ενεργειακών σχεδιασμών της χώρας μας σε μία περίοδο καθοριστική για τη διαμόρφωση του νέου ενεργειακού χάρτη στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης και της Μεσογείου”.

Από την πλευρά του, ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Κωνσταντίνος Ξιφαράς, δήλωσε σχετικά: “Αναλαμβάνουμε την ευθύνη μιας υγιούς και εύρωστης εταιρείας, η λειτουργία και οι οικονομικές επιδόσεις της οποίας αποτελούν σημείο αναφοράς συνολικά για το ελληνικό επιχειρείν. Ο ΔΕΣΦΑ βρίσκεται σε μία μεταβατική περίοδο, υπό την έννοια ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ιδιωτικοποίησης και μεταβίβασης πλειοψηφικού ποσοστού στην αζέρικη εταιρεία Socar. Ωστόσο, αυτή ακριβώς η περίοδος είναι ιδιαίτερα σημαντική τόσο για την απρόσκοπτη εκτέλεση του ύψους 1,6 δισ. ευρώ επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας, που αφορά στην υλοποίηση νέων υποδομών, όσο και για την ενίσχυση του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας, μέσω της παρουσίας της σε μία σειρά ενεργειακών σχεδίων, στα οποία ο ΔΕΣΦΑ έχει εκ των πραγμάτων να επιτελέσει σημαίνοντα ρόλο. Με κληρονομιά το επιτυχημένο έργο της προηγούμενης διοίκησης και, βέβαια, σε συνεργασία με το ιδιαίτερα αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας, θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την επίτευξη των επιχειρησιακών στόχων του ΔΕΣΦΑ και για την ουσιαστική συνδρομή στην ενεργειακή πολιτική της Ελλάδας”.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων