Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021

«Μ’ ένα σμπάρο, δύο τριγώνια» η τακτική ΣΥΡΙΖΑ

Στην λογική “μ’ ένα σμπάρο δύο τριγώνια” φαίνεται να κινείται η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή την φορά θεωρεί ότι η δικαστική δίωξη της Χρυσής Αυγής μπορεί να αξιοποιηθεί ως ισχυρό επιχείρημα της χώρας για να βγει από το καταστροφικό Μνημόνιο.

Την άποψη αυτή διακινούν όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη της Κουμουνδούρου αντιδρώντας με εμφανή αμηχανία στις καταιγιστικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών μετά τις συλλήψεις βουλευτών και μελών της ΧΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που η κυβέρνηση θα προωθούσε τελικώς ρύθμιση για αποτροπή επαναληπτικών εκλογών- εάν και εφόσον οδηγούνταν σε παραίτηση οι βουλευτές της ΧΑ και όλοι οι αναπληρωματικοί τους-δεν θα συναινούσε σε μία τέτοια αλλαγή.

Πιστεύει ότι η κυβέρνηση λειτουργεί επικοινωνιακά και της καταλογίζει από την πλευρά της αμηχανία διότι δεν επιθυμεί να στήσει κάλπες, “που είναι η πραγματική πολιτική λύση και απάντηση σ’ αυτό που περνάει σήμερα η χώρα”.

Στα επιχειρήματα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνεται και η διαπίστωση ότι ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να ζητεί εκλογές στο μέσο της θητείας της κυβέρνησης, αφού τις ζητούσε και ο Αντώνης Σαμαράς συμμετέχοντας στην κυβέρνηση Παπαδήμου για να πάρει αυτοδυναμία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής -η νέα Σύνοδος ξεκινά στις 7 Οκτωβρίου- προ ημερησίας διάταξης συζήτηση των αρχηγών των κομμάτων, λειτουργία της Διάσκεψης των Προέδρων και λειτουργία του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής για να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν προκύψει.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων