Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Νέα εισαγγελική έρευνα για την ΕΥΑΘ – 18 έργα στο μικροσκόπιο

Στο επίκεντρο προκαταρκτικής έρευνας τίθενται 18 έργα της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ), συνολικής αξίας 13 εκατ. ευρώ, που πραγματοποιήθηκαν το διάστημα 2003-2006.

Την έρευνα παρήγγειλε ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αργύρης Δημόπουλος.

Στο πλαίσιο αυτό, θα διερευνηθούν ποινικές ευθύνες της τότε διοίκησης της Εταιρείας, όπως απιστία, υπεξαίρεση και υπεξαγωγή εγγράφων σε βάρος του δημοσίου.

Προηγήθηκαν καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες, ακολουθήθηκαν αδιαφανείς διαδικασίες σχετικά με την εκτέλεση των συγκεκριμένων έργων, κάποια από τα οποία, κατά τις καταγγελίες, διπλοπληρώθηκαν.

HTML tutorial

Να σημειωθεί ότι ήδη είναι σε εξέλιξη, με εντολή του ίδιου εισαγγελέα, τρεις προκαταρκτικές έρευνες που αφορούν την ΕΥΑΘ.

Η πρώτη αφορά αναθέσεις έργων, πάλι, με αδιαφανείς διαδικασίες, κατά την 3ετία 2008-2010, η δεύτερη έργο εκσυγχρονισμού του πληροφοριακού συστήματος της ΕΥΑΘ, που προωθείται από τη σημερινή διοίκηση, ενώ η τρίτη συνδέεται με υπάλληλο της Εταιρείας, ο οποίος κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση, αλλά η διοίκηση της ΕΥΑΘ φέρεται -μέχρι πρόσφατα- να μην έχει προβάλει καμία αξίωση διεκδίκησης του υπεξαιρεθέντος ποσού.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων