Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας έχει έτοιμη την απάντηση πριν ακούσει τι θα πει ο πρωθυπουργός

Με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Μεγάλη Βρετανία και το εκπεφρασμένο αίτημα για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Όπως είπε, το μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ότι τα Γλυπτά εκλάπησαν από την Ελλάδα από τον Λόρδο Έλγιν και «δεν πρόκειται εμείς να συμβιβαστούμε με αυτό».

Αναφερόμενος στην συνάντηση Τζόνσον – Μητσοτάκη, ο κ. Οικονόμου είπε πως ο πρωθυπουργός «αναφέρθηκε στον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, που δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για διάλογο, τονίζοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα είναι πάντα έτοιμη να συζητήσει, με την προϋπόθεση σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου, συμπεριλαμβανομένου και του Δικαίου της Θάλασσας».

Στην συνέχεια ο κ. Οικονόμου είπε πως ο πρωθυπουργός υπέγραψε το κείμενο για την επίταξη των υπηρεσιών των ιδιωτών ιατρών για την ενίσχυση του ΕΣΥ στην αντιμετώπιση της πανδημίας ενώ εντός της ημέρας αναμένεται το μήνυμά του προς τους πολίτες.

«Ο πρωθυπουργός θα απευθυνθεί στους πολίτες για την πανδημία και τη συνεχή προσπάθεια ανάσχεσής της», είπε. Απαντώντας σε ερώτηση για το περιεχόμενο του μηνύματος του πρωθυπουργού περιορίστηκε να πει: «η στρατηγική μας είναι μια στρατιγική σταθερή που προσπαθεί να κρατήσει την κοινωνία και την οικονομια ανοικτή. Ο πρωθυπουργός θα περιγράψει την περαιτέρω πορεία το επόμενο διάστημα».

«Η πανδημία επιμένει και δημιουργεί ένα πλέγμα συνεπειών για την Πατρίδα μας, η αντιμετώπιση και υπέρβαση των οποίων απαιτεί σχέδιο, στρατηγική και προσήλωση στον στόχο. Αυτό είναι που έκανε και εξακολουθεί να κάνει η Κυβέρνησή μας», είπε ο κ. Οικονόμου.

Μιλώντας για την οικονομία είπε πως η ανεργία για τον μήνα Σεπτέμβριο καταγράφει περαιτέρω μείωση. Τον φετινό Σεπτέμβριο έχουν εργασία 169.000 πολίτες περισσότεροι από τον Σεπτέμβριο του 2020.

Αναφερόμενος στην επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του υπουργού Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη, είπε: «Είχαμε μία ακόμη επίθεση από τους τραμπούκους της οργάνωσης αυτής. Οι πράξεις αυτές είναι απαράδεκτες και ελπίζουμε την ίδια άποψη να έχουν όλα τα πολιτικά κόμματα και μάλιστα να την υποστηρίζουν και δημόσια». Ο πρωθυπουργός το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων