Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021

Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες «άδειασαν» άγρια τον Βενιζέλο

Απειλεί ακόμη και την ελληνική προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το πρώτο εξάμηνο του 2014 η δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής.

Προς το παρόν η δράση της ναζιστικής οργάνωσης προκάλεσε τριγμούς στους κόλπους των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών με τον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο να αναγκάζεται να εγκαλέσει τον επικεφαλής τους που συνέστησε στην κυβέρνηση να …περιορίσει την Χρυσή Αυγή.

Για την ακρίβεια ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Χανς Σβόμποντα με μία γεμάτη αιχμές δήλωσή του προειδοποίησε την ελληνική κυβέρνηση πως πρέπει να θέσει τέρμα στην γεμάτη μίσος συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής “αλλιώς η επικείμενη ελληνική Προεδρία θα είναι απαράδεκτη”.

Η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα θεσμικά μέτρα και ζητεί από την ελληνική δικαιοσύνη να εφαρμόσει την ισχύουσα νομοθεσία απάντησε ο κ. Βενιζέλος σχολιάζοντας δηκτικά ότι διαβάζει τα όσα είπε ο Σβόμποντα ως μία δήλωση στήριξης που πρέπει να πάρει πρακτικάκαι συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Βενιζέλος είναι έξαλλος με τον Σβόμποντα διότι θεωρεί ότι με τις δηλώσεις του προκαταλαμβάνει ότι η ελληνική προεδρία δεν θα είναι καλή, δυναμιτίζει το κλίμα και ουσιαστικά ευνοεί ακριβώς εκείνες τις δυνάμεις που επιθυμούν την αποσταθεροποίηση της χώρας, ανάμεσά τους και η Χρυσή Αυγή.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων