Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021

Οι «σκοτεινές σκέψεις» του Αλέξη Τσίπρα

Με κάθε μέσο προωθεί η Κουμουνδούρου την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την Προεδρία της Κομισιόν, αρνούμενη όμως να απαντήσει εάν αυτή υποστηρίζεται και από τουκοκυπριακά κόμματα του ψευδοκράτους…

Η “εφοδος” του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη λίγη σχέση έχει βεβαίως με όσα διακηρύσσει το κόμμα του ότι θέλει να διαδώσει τις ιδέες για μία πιο δίκαιη ΕΕ ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας. Όλα αυτά είναι η βιτρίνα της υποψηφιότητας του Αλέξη.

Γιατί ουσιαστικά ο Τσίπρας επιχειρώντας να επιβληθεί ως πολιτική προσωπικότητα στις Βρυξέλλες επιθυμεί να επιβληθεί στο εσωτερικό του κόμματός του.

Παρά τις ενθουσιώδεις σκέψεις που κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δηλαδή υπάρχει η πιθανότητα να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας, μερικές φορές βυθίζεται σε σκοτεινές σκέψεις. Σκέψεις που τον οδηγούν σε απόγνωση καθώς γνωρίζει ότι η εκλογή του στην πρωθυπουργία και η ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας δεν είναι διασφαλισμένη.

Σ΄’ αυτήν την περίπτωση ο κ. Τσίπρας ξέρει πολύ καλά ότι οι δυνάμεις της μειοψηφίας του κόμματος (Αριστερό Ρεύμα και πρώην Συνιστώσες) θα τον αμφισβητήσουν από την επόμενη κιόλας ημέρα. Ο Αλέξης Τσίπρας στην παρούσα φάση εξυπηρετεί το όνειρο του ΣΥΡΙΖΑ για άνοδο στην εξουσία. Όμως σε περίπτωση που αυτό το όνειρο δεν το υπηρετήσει τελικώς ο σημερινός του πρόεδρος τότε-όπως παραδέχονται αρκετά στελέχη πρώτης γραμμής της Κουμουνδούρου- εκ των πραγμάτων θα τεθεί θέμα ηγεσίας.

Γι’ αυτό και ο Τσίπρας επιθυμεί να έχει κρατήματα ευρωπαϊκά που θα εμποδίσουν τον παραγκωνισμό του και την λήψη βιαστικών αποφάσεων από τους συντρόφους του …

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων