Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

Οι τράπεζες κάνουν δόσεις για τους φόρους

Προκειμένου να βγουν τα νούμερα που χρειάζεται η Τρόικα, η κυβέρνηση βάζει τις τράπεζες, που ούτως ή άλλως δεν χρηματοδοτούν την πραγματική οικονομία, να χρηματοδοτούν τους φόρους των πολιτών!

Σύμφωνα με την «Ημερησία» οι τράπεζες προσφέρουν τη δυνατότητα εξόφλησης του φόρου, με άτοκες δόσεις. Στην περίπτωση που ο φορολογούμενος πληρώσει εφάπαξ τον φόρο που του βεβαιώθηκε έχει και την έκπτωση του 1,5%. Ειδικότερα, η Τράπεζα Πειραιώς, προσφέρει 12 άτοκες δόσεις, η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank 9 άτοκες δόσεις, ενώ με κάρτες Alpha Bank, Attica Bank και Citibank, η πληρωμή του φόρου μπορεί να γίνει με 6 άτοκες δόσεις.

Έτσι, αν ο φόρος που αναλογεί είναι 4.000 ευρώ και πληρωθεί εφάπαξ, με την έκπτωση το τελικό ποσό θα είναι 3.940 ευρώ. Ανάλογα με το πρόγραμμα της τράπεζας, το ποσό αυτό είτε θα εξοφληθεί σε 6 άτοκες δόσεις των 656,67 ευρώ, είτε σε 9 άτοκες δόσεις των 437,78 ευρώ, είτε σε 12 άτοκες δόσεις των 328,33 ευρώ. Αν ο φορολογούμενος επιλέξει να πληρώνει κάθε φορά τη δόση (2 ή 3 δόσεις), τότε δεν θα έχει την έκπτωση του 1,5%, όμως μπορεί να σπάσει την κάθε δόση σε 6-12 άτοκες.

Με δυο λόγια επιλέγετε πού θέλετε να χρωστάτε, στο κράτος ή στις τράπεζες… Πάντως, δεν είναι κακές οι προτάσεις των τραπεζών, έτσι, παρακάμπτεται και η δυστοκία των Τροϊκανών…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων