Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022

ΟΟΣΑ: απέτυχε το δεύτερο μνημόνιο…

Αποτυχία του δεύτερου χρηματοδοτικού προγράμματος και του δεύτερου μνημονίου «βλέπει» η έκθεση του ΟΟΣΑ, ενώ πίσω από τις γραμμές μπορεί να διαβάσει κανείς τον «υπαινιγμό» ότι το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει σε νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την Ελλάδα. Ο βασικός στόχος για μείωση του χρέους στο 124% του ΑΕΠ το 2020 δεν θα επιτευχθεί, καθώς οι αναπτυξιακές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας θα είναι κατώτερες των αρχικών εκτιμήσεων ενώ σε αυτό προστίθεται ο αρνητικός παράγοντας του αποπληθωρισμού. Έτσι, το 2020 το χρέος θα είναι «εκτός τροχιάς», στο 157% του ΑΕΠ!

Η έκθεση του διεθνούς οργανισμού καταλήγει σε δύο συμπεράσματα: η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο χρηματοδοτικό «πακέτο» αλλά και ελάφρυνση του χρέους. Η -δεδομένη- άρνηση της Γερμανίας για «κούρεμα» του ελληνικού κρατικού χρέους, σε συνδυασμό με τις δυσμενείς εκτιμήσεις του οργανισμού για χρέος 157% του ΑΕΠ το 2020, σημαίνουν «αυτόματα» ότι το ΔΝΤ δεν μπορεί να συμμετάσχει στο νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Έτσι, με πολλή ευγένεια και διπλωματία, ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ κ. Γκουρία, που βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Αθήνα, «ακυρώνει» το νέο success story της κυβέρνησης, η οποία διατείνεται ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται καν νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα…

Οι εθελοντικές δράσεις “από καρδιάς” της Mondelez υποστηρίζουν την ΜΚΟ PRAKSIS

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων