Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Ο Σαμαράς αγα-πάει ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ…ταξιδεύει διαρκώς το μυαλό του Αντώνη Σαμαρά τις τελευταίες ημέρες.  Η επίσκεψη του αντιπροέδρου και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου στην Νέα Υόρκη για την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ έχει κάνει τον πρωθυπουργό να αισθάνεται κάπως άβολα…

Προφανώς ο κ. Σαμαράς δεν επιθυμεί κατά την παραμονή του στις ΗΠΑ ο κυβερνητικός του εταίρος  κ. Βενιζέλος να πραγματοποιήσει πολλές επαφές και ανοίγματα γι’ αυτό και προσπάθησε με κάθε τρόπο να “κοντύνει” το ταξίδι του στην Αμερική.

Πώς; Μα ετοιμάζοντας και τις δικές του βαλίτσες για Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον σε ένα ταξίδι που γίνεται χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένος στόχος. Ο Αντώνης Σαμαράς θα φθάσει στην Νέα Υόρκη ακριβώς την επομένη της αναχώρησης του υπουργού Εξωτερικών. Επομένως οι Αμερικανοί αφήνουν το “βαρύ” πρόγραμμα για τον Έλληνα πρωθυπουργό. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Επί της ουσίας όμως ο κ. Σαμαράς δεν είχε ειδικό λόγο για να κάνει το νέο υπερατλαντικό ταξίδι αφού μόλις τον περασμένο Αύγουστο συνάντησε στον Λευκό Οίκο τον Πρόεδρο Ομπάμα.

Σε εκκρεμότητα ωστόσο παραμένει ραντεβού που επιζητεί με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων