Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, 2021

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η θεωρία των άκρων

Όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, φαίνεται πως από δω και πέρα επενδύει πολιτικά στην θεωρία των δύο άκρων και ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε συσκέψεις που έγιναν το τελευταίο διήμερο μεταξύ των επιτελών της Κουμουνδούρου συμφωνήθηκε πως τα στελέχη του κόμματος με τον έναν ή τον άλλον τρόπο πρέπει να συντηρήσουν το θέμα, εκτιμώντας πως επιφέρει πολιτικά οφέλη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αρχικώς η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις του Χρύσανθου Λαζαρίδη περί των δύο άκρων προκάλεσαν αναστάτωση στα υψηλόβαθμα κλιμάκια του κόμματος. Ως δεύτερη σκέψη όμως κυριάρχησε η άποψη πως θα ήταν καλό ο ΣΥΡΙΖΑ να διατηρήσει στην επικαιρότητα το ζήτημα, για να καταδείξει την “ακραία” συμπεριφορά στενών συνεργατών του πρωθυπουργού και εκ των πραγμάτων να ταυτίσει εμμέσως πλην σαφώς-κάτι που επεχείρησε κι άλλες φορές πρόσφατα- τη Νέα Δημοκρατία με τη  Χρυσή Αυγή.

Παράλληλα η Κουμουνδούρου έθεσε σε εφαρμογή και το σχέδιο ταύτισης του ΠΑΣΟΚ με την δεξιά του κ. Σαμαρά, σχέδιο που βοηθήθηκε χθες από την απροσδόκητα ήπια αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου στις δηλώσεις του Χρύσανθου Λαζαρίδη.

Εξ αυτού του λόγου όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ βγήκαν στην…γύρα για να διευκρινίσουν ότι επίσημη γραμμή του κόμματος είναι πως η Χρυσή Αυγή και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το ίδιο πράγμα και επομένως ήταν  ατυχείς οι δηλώσεις Λαζαρίδη…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων