Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021

Πάνε να μας φάνε την Προεδρία!

Την παραίτηση της Ελλάδας από την Προεδρία της ΕΕ που την αναλαμβάνει την 1η Ιανουαρίου του 2014, ζήτησαν χθες δύο γερμανοί βουλευτές, μια μέρα μετά από ανάλογο υπαινιγμό του Χάνες Σβόμποντα, επικεφαλής της σοσιαλιστικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο. Πρόκειται για βουλευτές των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού CDU και του FDP που επικαλέσθηκαν το κόστος της διοργάνωσης που υπολογίζεται σε περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χάνες Σβόμποντα που χαρακτήρισε απαράδεκτη την δολοφονία  Παύλου Φύσσα, μεταξύ άλλων είπε: «Αν η ελληνική κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν μπορέσουν να σταματήσουν τη γεμάτη μίσος συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστικών ομάδων, θα είναι μια απαράδεκτη προεδρία της ΕΕ και δεν θα φέρει καμία πρόοδο στην Ευρώπη ή την Ελλάδα».

«Η Ελλάδα είναι πλήρως έτοιμη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της ως Προεδρία και οποιαδήποτε άλλη συζήτηση είναι εκ του περισσού», απαντά το υπουργείο Εξωτερικών στους Γερμανούς βουλευτές οι οποίοι ζήτησαν σήμερα την παραίτηση της Ελλάδας από την Προεδρία της ΕΕ. Ερωτηθείς από δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Κωνσταντίνος Κούτρας, είπε πως, «οι θεσμικές λειτουργίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης διέπονται από αρχές δικαίου και κανόνες που εμπεριέχονται στις εν ισχύ Συνθήκες και βασίζονται στη θεσμική ισοτιμία των κρατών-μελών και στο σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας καθενός από αυτά», τονίζοντας πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να αναλάβει την προεδρία από την 1η Ιανουαρίου του 2014.

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων