Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021

Πεθαίνουν σαν σκλάβοι για το… Mουντιάλ

Τουλάχιστον 44 εργάτες από το Νεπάλ έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες εβδομάδες στο Κατάρ και χιλιάδες άλλοι συνεχίζουν να ζουν σε συνθήκες δουλείας στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2022.

Σύμφωνα με έρευνα του Guardian, κατά την περίοδο του καλοκαιριού ένας εργάτης χανόταν κάθε μέρα. Τα αποτελέσματα της έρευνας εκθέτουν του διοργανωτές του Μουντιάλ κάνοντας λόγο μάλιστα, για περιπτώσεις καταναγκαστικής εργασίας, αλλά και για εργαζομένους που δεν έχουν λάβει μισθό εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι εργάτες καταγγέλλουν ότι οι επικεφαλής κατάσχουν αστυνομικές ταυτότητες και διαβατήρια, ενώ δεν τους επιτρέπουν να πίνουν νερό παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν λόγω της αφόρητης ζέστης.

Οι περισσότεροι εργάτες αναφέρουν ότι έχουν μετανιώσει που πήγαν να εργαστούν εκεί, ενώ πολλοί έχουν προσφύγει στην πρεσβεία των χωρών τους, προκειμένου να ξεφύγουν από το «καθεστώς ομηρίας στο οποίο βρίσκονται».

Η αρμόδια επιτροπή για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου δήλωσε ότι δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα οι εργασίες που σχετίζονται άμεσα με το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ωστόσο, ανησυχούν για τις καταγγελίες που έχουν γίνει κατά ορισμένων εργολάβων και για αυτό το λόγο διεξάγεται σχετική έρευνα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων