Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021

Πινακίδες και GPS στις γόνδολες!

Aπό τις 4 Νοεμβρίου όσοι ταξιδεύουν στη Βενετία θα νιώθουν πιο ασφαλείς, καθώς ανακοινώθηκε μια σειρά μέτρων, με στόχο την ασφαλέστερη πλοήγηση στα κανάλια της πόλης.

Ειδικότερα, οι γόνδολες θα πρέπει να έχουν η καθεμιά τη δική της πινακίδα, να χρησιμοποιούν σύστημα δορυφορικής πλοήγησης (GPS) και να φέρουν στα δύο άκρα ειδικό πλαστικό υλικό που φωσφορίζει ώστε να αποφεύγονται συγκρούσεις μετά την δύση του ηλίου, ενώ θα απαγορεύεται να σχηματίζονται συστοιχίες από γόνδολες.

Επίσης, οι γονδολιέρηδες θα πρέπει να έχουν μαζί τους την ταυτότητά τους, καθώς τα GPS θα χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο της ταχύτητας, αλλά και για την καταγραφή της πορείας που ακολούθησε ο καθένας.

Αφορμή για τα νέα μέτρα ήταν ο θάνατος ενός Γερμανού καθηγητή τον Αύγουστο στο μεγαλύτερο κανάλι της πόλης εξαιτίας της ανατροπής μιας γόνδολας και της σύγκρουσής της με πλωτό λεωφορείο.

Παράλληλα, θα τοποθετηθούν κάμερες κλειστού κυκλώματος μέσα στην πόλη για να εξασφαλίζεται η διαρκής παρακολούθηση.

«Δεν μπορούσαμε να προσποιούμαστε άλλο ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Έπρεπε να κάνουμε κάτι», δήλωσε ο Ugo Bergamo, σύμβουλος επί θεμάτων μεταφοράς της πόλης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων