Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Ποιοι ζητούν την αποχώρηση του Μπιλ Γκέιτς από τη Microsoft;

O Mπιλ Γκέιτς φαίνεται να δέχεται πιέσεις από τους μετόχους της εταιρίας, που ο ίδιος ίδρυσε πριν από 38 χρόνια, για να αποχωρήσει.

Σύμφωνα με το Reuters, οι τρεις επενδυτές υποστηρίζουν ότι η παρουσία του Γκέιτς στο συμβούλιο μπλοκάρει την υιοθέτηση νέων στρατηγικών και περιορίζει τη δύναμη ενός νέου διευθύνοντος συμβούλου να πραγματοποιήσει ουσιώδεις αλλαγές.

Oι συγκεκριμένοι επενδυτές ανησυχούν ότι η Microsoft αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις, ειδικά στο χώρο των smartphones και tablets, και πιστεύουν ότι η εταιρεία θα τις αντιμετωπίσει καλύτερα χωρίς τον Γκέιτς στο τιμόνι της.

Οι τρεις επενδυτές έχουν ζητήσει να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι κατέχουν ποσοστό 5% στην εταιρία έναντι 4,5% που κατέχει Γκέιτς.

Η Microsoft αναζητά ήδη νέο διευθύνοντα σύμβουλο μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του Στιβ Μπάλμερ τον Αύγουστο.

Η εταιρία παραμένει μία από τις μεγαλύτερες στον κλάδο της τεχνολογίας με καθαρά κέρδη 22 δις δολαρίων στην τελευταία χρήση, αλλά πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι δεν κατάφερε να ανταποκριθεί με επιτυχία στην πρόκληση των κινητών τηλεφώνων, χάνοντας μια μεγάλη ευκαιρία.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων