Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Που βρίσκεται σήμερα η ψυχική υγεία στην Ελλάδα;

Που βρίσκεται σήμερα η ψυχική υγεία στην Ελλάδα; Υπάρχει μια τελευταία ευκαιρία για ένα ολοκληρωμένο σύστημα ψυχικής υγείας;  Στα ερωτήματα αυτά θέλει να απαντήσει η εκδήλωση που διοργανώνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας, των οικογενειών τους και των επαγγελματιών της ψυχικής υγείας  που ανήκουν στο «Forum για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση».

Στόχος τους είναι  να επιτύχουν την επιστημονική και πολιτική υποστήριξη για την εξασφάλιση ενός βιώσιμου και αμετάκλητου μοντέλου υπηρεσιών ψυχικής υγείας στην Ελλάδα, που να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών. Τα θέματα στην εκδήλωση θα αναπτύξουν ειδικοί αναγνωρισμένης αξίας στο χώρο από το εξωτερικό αλλά και την Ελλάδα, οι οποίοι έχουν ή είχαν θεσμικές θέσεις εμπειρογνωμόνων σε θέματα ψυχικής υγείας.

Την εκδήλωση υποστηρίζει και ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πρασίνων Νίκος Χρυσόγελος.

H Κίνηση Αδελφών Ατόμων με Προβλήματα Ψυχικής Υγείας – ΚΙΝΑΨΥ συμμετέχει με την παρουσία της  προέδρου της Κατερίνας Αγγελή και του Γεν, Γραμματέα Αλέκου Αλεξανδρόπουλου στην πρώτη Συνεδρία με θέμα: “Σύντομη αποτύπωση και εκτίμηση του συστήματος ψυχικής υγείας στην Ελλάδα: Έχουμε υποστηρίξει και ανταποκριθεί στις ανάγκες και τα δικαιώματα των ληπτών και των οικογενειών τους;”

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 21 Σεπτεμβρίου 2013,  ώρα έναρξης 09.30 στην Αθήνα, στο Ξενοδοχείο Τιτάνια, οδ. Πανεπιστημίου 52, στην αίθουσα «Σωκράτης», 10ος όροφος.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων