Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023

Προτάσεις για το ΕΣΥ θα προτείνει το Galien Think Tank Greece

Προτάσεις για τη βιώσιμη και τη σωστή λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην Ελλάδα και με όφελος για τον ασθενή, θα προτείνει ο ανεξάρτητος φορέας Galien Think Tank Greece, που θα λειτουργεί συμβουλευτικά ως κέντρο διαμόρφωσης θέσεων στον χώρο της υγείας στην Ελλάδα.

Σε συνέντευξη Τύπου επισημάνθηκε ότι το Galien Think Tank Greece (GTTG) θα προσπαθήσει να συγκεντρώσει όλες τις δυνάμεις από τον χώρο της υγείας που θέλουν να συμβάλλουν, με απόψεις και ιδέες επιστημονικά τεκμηριωμένες, στον εξορθολογισμό των κακώς κειμένων της Υγείας.

Όπως τονίστηκε, σημαντικό ρόλο σε αυτήν την προσπάθεια θα έχει η παρουσία εκπροσώπων των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου, από τους τομείς Υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οι οποίοι θα λαμβάνουν τις προτάσεις του Galien Think Tank Greece, θα τις επεξεργάζονται με προοπτική να τις θέσουν προς ψήφιση στη Βουλή.

Η προσπάθεια αυτή οφείλει να είναι διαχρονική, αντικειμενική, αμιγώς επιστημονική, καθιστώντας τον θεσμό αυτό ουσιαστικό εργαλείο διαλόγου και σύνθεσης απόψεων των φορέων υγείας στη χώρα, σημείωσε ο Βασίλειος Κοντοζαμάνης, διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής.

Το GTTG στοχεύει να συγκεντρώσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα όλες τις δυνάμεις από τον χώρο της υγείας που θέλουν, μπορούν και φιλοδοξούν να συμβάλλουν με απόψεις και ιδέες επιστημονικά τεκμηριωμένες, ώστε να εξορθολογήσουν τα κακώς κείμενα στην υγεία και να οδηγήσουν σε ένα σύστημα βιώσιμο και αμιγώς ασθενοκεντρικό, ανέφερε ο Κυριάκος Σουλιώτης, επίκουρος καθηγητής Πολιτικής Υγείας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Ο Αθανάσιος Πλεύρης, δικηγόρος με εξειδίκευση στο ποινικό και ιατρικό δίκαιο, Νομικός Σύμβουλος του Υπουργού Υγείας, αναφέρθηκε στην κλινική έρευνα, όπου η χώρα μας είναι τελευταία στην ευρωπαϊκή κατάταξη, σημειώνοντας ότι με την εφαρμογή ρεαλιστικών προτάσεων θα μπορούσε η χώρα μας να αποτελέσει πιλότο για άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Tα μέλη του Galien Think Tank Greece θα δραστηριοποιηθούν στους πυλώνες: Βιωσιμότητα του συστήματος υγείας, χρηματοδότηση της καινοτομίας στην υγεία, ενίσχυση της κλινικής έρευνας στην Ελλάδα.

mastografia_banner

σχετικα αρθρα

voucher_banner

ροη ειδησεων

mastografia_banner