Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021

Προχωράει η ελληνο – ισραηλινή συνεργασία στην ενέργεια

Αποφασισμένος να δώσει ουσιαστική ώθηση στην ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας Ισραήλ εμφανίζεται ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος σε συνέχεια του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψε τον Αύγουστο με τον ισραηλινό ομόλογο του, αλλά και Διακυβερνητικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στην Ιερουσαλήμ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αντώνη Σαμαρά εκεί, συναντήθηκε με τον πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα, Arye Mekel και συζήτησαν όλα τα θέματα της ενεργειακής συνεργασίας.

Το επόμενο βήμα όπως φαίνεται θα είναι η ίδρυση Κοινής Ομάδας Δράσης, υπό την προεδρία του κ. Μανιάτη και του υπουργού Ενέργειας και Υδάτων του Ισραήλ Sylvan Shalom, για την προώθηση των επόμενων βημάτων στη διμερή ενεργειακή συνεργασία.
Ο ισραηλινός πρέσβης ενημέρωσε για την πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ισραήλ να επιτρέψει την εξαγωγή φυσικού αερίου και την προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα αυτό, ενώ συζήτησαν και το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ με υποθαλάσσιο καλώδιο (EuroAsia Interconnector).

Ο κ. Μανιάτης που θεωρεί το συγκεκριμένο έργο πολύ μεγάλης σημασίας για τις τρεις χώρες κάλεσε στην Αθήνα τον υπουργό Ενέργειας και Υδάτων του Ισραήλ, Sylvan Shalom και όπως φαίνεται η επίσκεψη αυτή θα γίνει σύντομα αφού αντιστοίχως μεγάλο ενδιαφέρον για τη συνεργασία των δύο χωρών δείχνουν και οι ισραηλινοί.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων