Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

Πόσο έξυπνο είναι το…. γραφείο σας;

Η καθιστική ζωή βλάπτει την υγεία μας όσο και το κάπνισμα, σύμφωνα με μελέτη του Χάρβαρντ. Ο JP Labrosse, δημιουργός του iPod και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Stir, βρήκε τη λύση στα προβλήματα υγείας που μπορεί να προκύψουν από τη μακροχρόνια καθιστική ζωή. Δημιούργησε το Stir Kinetic Desk που προσαρμόζει αυτόματα το ύψος του ανάλογα με το αν έχεις δουλειά ή όχι.

Ειδικότερα μετατρέπεται σε γραφείο 51 ιντσών εάν στέκεσαι όρθιος ή 25 ιντσών εάν θέλεις να καθίσεις.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι περνούν το ένα τρίτο της ζωής του στο γραφείο. Αυτό το γραφείο μπορεί να φέρει κίνηση στη ζωή τους, βελτιώνοντας την υγεία και την απόδοση των εργαζομένων», εξηγεί ο Labrosse.

Αρχικά κάθε φορά που θέλεις να σηκωθείς για να ξεμουδιάσεις κάνεις «double tap» στην οθόνη του γραφείου σου και αυτό ακολουθεί την κίνηση σου. Αργότερα το έξυπνο γραφείο μαθαίνει τις συνήθειες σου και βάσει ειδικών αισθητήρων που διαβάζουν την αναπνοή σου ανεβάζει το ύψος του κάθε φορά που χαλαρώνεις.

Ο σχεδιασμός του είναι μινιμαλιστικός και ιδιαίτερα προσεγμένος, διαθέτει δύο θύρες USB σε κάθε πλευρά, WiFi και Bluetooth. Το Stir Kinetic Desk κυκλοφορεί σε άσπρο και μαύρο χρώμα, ενώ το εσωτερικό μπορεί να είναι μπλε, κόκκινο, πράσινο ή σκούρο γκρι. Η τιμή του ανέρχεται στα 3.890 δολάρια.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων