Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, 2021

Σε «αναμμένα κάρβουνα» ο Βενιζέλος, παρά τις διαβεβαιώσεις Σαμαρά

Πολλές αναγνώσεις έχει η εκτός προγράμματος συνάντηση Σαμαρά -Βενιζέλου στην Νεα Υόρκη. Η επίσημη αιτιολογία ήταν πως οι δυο αρχηγοί των κομμάτων της συγκυβερνησης ήθελαν να συζητήσουν για τις καταιγιστικές εξελίξεις γύρω απο την Χρυση Αυγή. Αυτό αποτελεί ένα μέρος της αλήθειας, καθώς επί της ουσίας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε την συνάντηση για να καταλάβει τις πραγματικές προθέσεις του πρωθυπουργού για το ενδεχόμενο εκλογών.

Ο Αντώνης Σαμαρας λίγο πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ απέκλεισε την πιθανότητα εκλογών λέγοντας ότι ο τόπος χρειάζεται σταθερότητα. Το ίδιο είπε και στον Ευάγγελο Βενιζέλο όταν εκείνος τον ρώτησε. Όμως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν ησύχασε. Διότι πέραν της συμφωνίας που έχει κάνει ως εταίρος με τον πρωθυπουργό για μη πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, θεωρεί ότι για τον Σαμαρά θα ήταν ιδανικός χρόνος η πραγματοποίηση εκλογών μέχρι τον Δεκέμβριο, εφόσον φυσικά του βγει όλη η ιστορία με την ΧΑ αλλά και το πρόγραμμα με την τρόικα. Αυτό το γνωρίζουν καλά και στο Μέγαρο Μαξιμου αλλά δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε δεύτερες σκέψεις για εκλογές εάν δεν διαπιστώσουν που θα κάτσει η μπίλια.

Η τρόικα πάντως αναχωρεί ιδιαίτερα σύντομα σε σχέση με τις προηγούμενες φορές έχοντας κλείσει τον κύκλο των διαβουλεύσεων της με τον υπουργό Οικονομικών και χωρίς η έλευσή της να έχει σηκώσει σκόνη…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων