Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Σε δύσκολη θέση ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση βρίσκεται ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος την ώρα που αποφυλακίζονταν οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής βρισκόταν ήδη στις Βρυξέλλες για θέματα που σχετίζονται με το χαρτοφυλάκιό του.

Ο κ. Αθανασίου είχε προγραμματισμένη ενημερωτική συνάντηση με τους Έλληνες ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων για να τούς μιλήσει για τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας στα θέματα της δικαιοσύνης.

Όμως οι ευρωβουλευτές τον βομβάρδισαν με ερωτήματα σε σχέση με τις εξελίξεις γύρω από την Χρυσή Αυγή. Ο υπουργός Δικαιοσύνης προσπάθησε να απαντήσει με νομικούς όρους λέγοντας ότι “το γεγονός πως αποφυλακίστηκαν οι τρεις βουλευτές της ΧΑ δεν σημαίνει ότι είναι και αθώοι”.

Οι ευρωβουλευτές όμως δεν ικανοποιήθηκαν από τις απαντήσεις του υπουργού κι επέμειναν ότι θα πρέπει να τούς δώσει απαντήσεις ως προς το πολιτικό ζήτημα που εγείρεται. Ο Χ. Αθανασίου βρέθηκε σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση δεν κατάφερε όμως να τούς δώσει πειστικές απαντήσεις για τις χθεσινές εξελίξεις.

Στην Αθήνα πάλι, και το ΠΑΣΟΚ έβαλε στο στόχαστρο τον υπουργό Δικαιοσύνης θεωρώντας ότι παρά τις διαβεβαιώσεις του πως η υπόθεση είναι “δεμένη” την οδήγησε τελικώς σε φιάσκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Μέγαρο Μαξίμου προς το παρόν “αθωώνει” τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια για τις εξελίξεις αφήνει όμως “σκιές” για τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου ο οποίος παρέσχε διαβεβαιώσεις ότι η υπόθεση ήταν απολύτως στοιχειοθετημένη και δεμένη νομικά.

Αναλόγως λοιπόν των εξελίξεων μπορεί να ζητηθεί και η παραίτηση του κ. Αθανασίου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων