Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Σε «κρυμμένη» δυναμική υπολογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Με τις δημοσκοπήσεις τα έχουν βάλει στην Κουμουνδούρου. Στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι οι μετρήσεις που γίνονται δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα καθώς μεγάλο τμήμα των πολιτών αρνείται να απαντήσει.

Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνει πως μολονότι περιορίζεται ο χρόνος προς τις εθνικές εκλογές, το κόμμα τους δεν έχει πάρει ακόμη τέτοιο προβάδισμα – στις μετρήσεις που περνάει μπροστά – που να του δημιουργεί την αισιοδοξία πως στις κάλπες θα αναδειχθεί πρώτο, αφήνοντας τη ΝΔ δεύτερη. Αντιθέτως οι περισσότερες δίνουν προβάδισμα έστω και οριακό στο κόμμα του κ. Σαμαρά, μολονότι η χώρα παραμένει σε καθεστώς λιτότητας και οι πολίτες υποφέρουν.

” Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στην κοινωνία μεγαλύτερη καταγραφή απο αυτήν που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις. Δεν μπορώ να το αποδείξω αλλά τουλάχιστον 5 με 6 μονάδες είναι μπροστά απο τη ΝΔ” δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Παναγιώτης Σκουρλέτης υποστηρίζοντας ότι οι μισοί πολίτες αρνούνται να απαντήσουν στα ερωτήματα των δημοσκόπων.

Τον ΣΥΡΙΖΑ προβληματίζει και η θεωρία των δυο άκρων που καλλιεργείται συστηματικά απο τη ΝΔ. Παράγοντες του κόμματος βλέπουν με ανησυχία ότι η θεωρία αυτή βρίσκει έδαφος σε τμήμα της κοινωνίας, ειδικά τώρα που βρίσκεται σε έξαρση το ζήτημα της Χρυσής Αυγής.

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν εκ των υστέρων πως έκαναν μεγάλο λάθος ανοίγοντας θέμα τηλεφωνικών παρακολουθησεων καθώς στην κοινωνία δημιουργήθηκε η εντύπωση πως οι σχετικές καταγγελίες έγιναν απο τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι φοβήθηκε πως θα έρχονταν πληροφορίες στην δημοσιότητα ή ότι τέλος πάντων κάτι είχε να κρύψει.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων