Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022

Συγγνώμη από τον κ. Barilla στους gay

Ερωτηθείς εάν η Barilla θα έκανε ποτέ μια διαφήμιση για τα προϊόντα της στην οποία θα πρωταγωνιστούσε ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι, ο πρόεδρος της εταιρίας Γκουίντο Μπαρίλα απάντησε πως δεν θα το έκανε ποτέ γιατί είναι υπέρ της «παραδοσιακής οικογένειας».

«Για μας η ιερότητα της οικογένειας παραμένει μια από τις βασικές αξίες της εταιρείας μας. Αν στους gay αρέσουν τα ζυμαρικά μας και οι διαφημίσεις μας, να συνεχίσουν να τα καταναλώνουν. Εάν δεν τους αρέσει, να φάνε ζυμαρικά από κάποια άλλη εταιρία. Δε θα έκανα διαφημιστικό με μια ομοφυλόφιλη οικογένεια, όχι από έλλειψη σεβασμού απέναντί τους – έχουν δικαίωμα να κάνουν ότι θέλουν χωρίς να ενοχλούν τους άλλους – αλλά επειδή δεν συμφωνώ μαζί τους και σαν εταιρεία απευθυνόμαστε σε παραδοσιακές οικογένειες», δήλωσε ο Γκουίντο Μπαρίλα σε ραδιοφωνική συνέντευξη.

Η δήλωσή του ξεσήκωσε αμέσως θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο, με πολλούς χρήστες να δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να καταναλώσουν ποτέ ξανά προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρείας.

Ο Αουρέλιο Μανκούζο, πρόεδρος της οργάνωσης Equality Italia, υπογράμμισε ότι «κανείς δεν ζήτησε από τον επιχειρηματία να φτιάξει διαφημίσεις με gay οικογένειες, όμως η τοποθέτησή του δείχνει ότι αυτό που ενοχλεί στην πραγματικότητα είναι η παρουσία των ομοφυλόφιλων στην κοινωνία». Παράλληλα, κάλεσε σε μποϊκοτάζ όλων των προϊόντων της εταιρίας του.

Ο Γκουίντο Μπαρίλα προσπάθησε να μαζέψει την προηγούμενη δήλωσή , ζητώντας συγγνώμη στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Λυπάμαι αν έθιξα κάποιους, αλλά δεν ήταν πρόθεσή μου. Σέβομαι όλους τους ανθρώπους το ίδιο, χωρίς διακρίσεις.»

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων