Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Συμβούλιο Αρχηγών – Ποιών;

Μπλοκάρει η Νέα Δημοκρατία το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για την Χρυσή Αυγή. Κατά την χθεσινή τους επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τσίπρας και Κουβέλης ζήτησαν την σύγκληση του Συμβουλίου υπό τον κ. Παπούλια για να αντιμετωπιστούν από κοινού τα θέματα που σχετίζονται με την δράση της εγκληματικής οργάνωσης.

Όμως ο Πρόεδρος δεν ήταν σε θέση να τούς πει το “ναι”.  Και γι’ αυτό δεν έφταιγε μόνο το τεχνικό κώλυμα που σχετίζεται με την απουσία στο εξωτερικό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αλλά και το ταξίδι που θα κάνει αμέσως μετά στις ΗΠΑ ο κ. Σαμαράς…

Στην Προεδρία είχαν ήδη φτάσει  διαρροές που αποδίδονται στον υπουργό Δικαιοσύνης Αθανασίου ο οποίος φέρεται να είπε ότι το Συμβούλιο Αρχηγών δεν μπορεί να υποκαταστήσει την δικαιοσύνη. Σαφές το μήνυμα. Είπε επίσης ότι οποιαδήποτε ανάμειξη της πολιτικής ηγεσίας του τόπου στην παρούσα χρονική στιγμή δεν θα προσφέρει τίποτα. Σαφές το μήνυμα.

Γι’ αυτό άλλωστε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης δήλωσε  μετά την συνάντησή του με τον κ. Παπούλια πως “υπάρχει κωλυσιεργία ή και άρνηση” και συμπλήρωσε πως “δεν χρειάζονται ούτε η επίκληση των πολιτικών διαφορών των κομμάτων, ούτε μικροκομματικοί υπολογισμοί”.  Πιο οξύς ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός δεν επιθυμεί την σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για την Χρυσή Αυγή.

Θυμίζω πως και τον περασμένο Μάιο δια της παρελκυστικής τακτικής η Νέα Δημοκρατία είχε “γειώσει” το αντιρατσιστικό…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων