Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

Τέλος στα πλυντήρια με αυτo-καθαριζόμενα t-shirt!

Ποιο είναι το πιο τρομακτικό πράγμα με τη μετακόμιση στο πανεπιστήμιο; Τα μαθήματα; Ο σπιτονοικοκύρης; Ή μήπως τα άπλυτα ρούχα;

Πολωνική εταιρία ισχυρίζεται ότι δημιούργησε το πρώτο αυτο-καθαριζόμενο t-shirt. Με σκοπό να «διδάξει στους μαθητές ότι το πλύσιμο των ρούχων είναι εύκολη υπόθεση», τα t-shirts διαθέτουν σχέδια που είναι τυπωμένα με μελάνι εμποτισμένο με απορρυπαντικό ρούχων.

Ένα μήνυμα που αναγράφεται στο εσωτερικό της μπλούζας γράφει: «Αποφύγετε τις φωνές της μαμάς σας όταν σας δει ξανά με αυτό το t-shirt. Όταν βρωμίσει, βάλτε το σε νερό και αφήστε το Tide να κάνει τα υπόλοιπα».

Η χαρά της μαμάς δεν θα κρατήσει, ωστόσο, για πολύ, καθώς το μπλουζάκι αυτό-καθαρίζεται μία μόνο φορά. Ο κόσμος της μόδας έχει όμως αγκαλιάσει τη νανοτεχνολογία εδώ και χρόνια.

Ο Juan Hinestroza, διευθυντής του εργαστηρίου νανοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Cornell πρόσφατα σχολίασε: «Οι σχεδιαστές μόδας βλέπουν τα ρούχα ως έκφραση δημιουργικότητας, ενώ οι χημικοί ως μια συλλογή μορίων. Τώρα μπορούμε να πάρουμε αυτά τα μόρια και να δημιουργήσουμε χρηστική μόδα».

Σχολιάζοντας το t-shirt του Tide, είπε ότι πρόκειται για μια καινοτόμο λύση, αλλά ίσως την επόμενη φορά θα πρέπει να εκτυπώσει άλλες οδηγίες στο εσωτερικό: «Μην φορέσετε το t-shirt, αν υπάρχει πιθανότητα βροχής».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων