Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Τι έχει στο τσαντάκι του ο Μιχαλολιάκος;

Γράφει ο Λάζαρος Χαρούδιας

Απ’ όλα τα πλάνα που έπαιζαν όλο το Σαββατοκύριακο στα κανάλια από τις συλλήψεις και τα «πήγαινε – έλα» των μελών της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, ομολογώ πως μου έκανε εντύπωση το …τσαντάκι του Μιχαλολιάκου. Σώβρακα, φανέλες και ξυριστικά δεν χωράνε στο τσαντάκι. Άρα…. άλλη πρέπει να είναι η εξήγηση.

Ας προσπαθήσουμε να κάνουμε κάποιες λογικές συνεπαγωγές, μήπως και το διαλευκάνουμε…

Όταν βρίσκεσαι σε μια τόσο δύσκολη θέση, όπως ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, τότε κάθε κίνηση έχει τη σημασία της. Πιστεύω λοιπόν πως το τσαντάκι του Μιχαλολιάκου δεν είναι ένα τυχαίο αντρικό αξεσουάρ, το οποίο αποφάσισε να έχει μαζί του και να επιδεικνύει στις κάμερες ο «Φύρερ».

Πιστεύω πως ο Μιχαλολιάκος «είχε δει όνειρο» πως θα «τρέξουν» εξελίξεις σε βάρος του. Γι αυτό έσπευσε με επιστολή του να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Βουλής να μην δεσμεύεται πλέον ένα σοβαρό τμήμα της αποζημίωσης των βουλευτών του «υπέρ του κόμματος». Είχε λοιπόν όλο το χρόνο να φροντίσει και το τι θα βάλει μέσα στο τσαντάκι του, ώστε όταν το επιδεικνύει σε κάποιους να «παγώνει το αίμα».

Ας μπούμε λίγο στη θέση του, όσο αποκρουστικό κι αν είναι κάτι τέτοιο, πολιτικά, ηθικά και αισθητικά. Αν λοιπόν ήμασταν ο Μιχαλολιάκος και ξαφνικά βλέπαμε τα κάγκελα της φυλακής, ποιο θα ήταν το «χαρτί» με το οποίο θα παίζαμε …. τα ρέστα μας; Μα, φυσικά κάτι που φοβάται και τρέμει το …. πολιτικό σύστημα: Το μαύρο πολιτικό χρήμα.

«Δεῖ δὲ χρημάτων, καὶ ἄνευ τούτων οὐδὲν ἔστι γενέσθαι τῶν δεόντων» κατά τον Δημοσθένη στον Ὀλυνθιακὸ Αʹ. Στη Χρυσή Αυγή εισέρρευσε χρήμα. Πολύ και ζεστό. Προφανώς δεν μιλάμε ούτε για την κρατική επιχορήγηση, ούτε για συνδρομές, ούτε για δουλειές του πεζοδρομίου. Τα χοντρά λεφτά τα έχουν χοντρά πορτοφόλια. Θυμίζω πως τον περασμένο Απρίλιο ο βρετανικός Guardian (http://www.theguardian.com/world/2013/apr/01/greece-golden-dawn-global-ambitions) έκανε αναφορά σε φήμες για χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής από Έλληνες εφοπλιστές. Στην «αγορά» κυκλοφορούν ήδη ονόματα. Και όχι μόνο εφοπλιστών. Ονόματα μάλιστα, που αν ακουστούν δημόσια κι αν αποδειχτεί η «στήριξή» τους, τότε θα δημιουργήσουν πολιτικούς τεκτονικούς σεισμούς πολλών ρίχτερ!

Λέω λοιπόν – ως σκοτεινή και χθόνια προσωπικότητα – μήπως ο Μιχαλολιάκος μέσα στο τσαντάκι έχει τίποτα «σημειώσεις» με…. ονόματα; Μήπως αν «πιεστεί» πολύ καταφύγει στο «αποθανέτω η ψυχή μου» μετά των… άλλων φίλων;

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων