Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Το παράξενο ταξίδι του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ταλαιπωρήθηκε για να φτάσει στο Καζακστάν, θα ταλαιπωρηθεί περισσότερο εάν επιστρέψει δίχως αποτέλεσμα στον αγώνα του με τη Σαχτιόρ. Όχι γιατί θα μειωθούν οι πιθανότητές του για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League από την πρώτη θέση του ομίλου του, αλλά γιατί θα σταματήσει αυτή η πορεία ηρεμίας που ξεκίνησε, με τις γνωστές δυσκολίες, στο παιχνίδι με τον Άρη.

Στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, η αναταραχή μετά τη βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό είχε διάφορα επεισόδια. Ο Ιβάν Σαββίδης προτίμησε να αποφύγει τις εντάσεις, πήγε να μιλήσει στους παίκτες, το μετάνιωσε, το άφησε να περάσει δίχως εντυπωσιακές παρεμβάσεις. Και κυρίως, έδειξε ότι θέλει να δώσει στον Στέφενς όλη την ευθύνη και το φορτίο να σηκώσει ξανά την ομάδα. Με τον Ολλανδό έκανε κουβέντα για όλα, για το κλίμα, τα μεταγραφικά, τη διαχείριση της κατάστασης. Και του έδειξε ότι τον εμπιστεύεται απολύτως, ασχολούμενος ο ίδιος με τα της γενικότερης στρατηγικής της διοίκησης, για τη διαιτησία και τα σχετικά.

Ο προπονητής πήρε κάποιες αποφάσεις πειθαρχικής φύσεως, με το θέμα Χακόμπο και τις πολλές αλλαγές σε πρόσωπα και θέσεις στην ενδεκάδα. Αυτό που θέλει να κάνει ο Στέφενς είναι να κυλήσει ο χρόνος μέχρι τις χειμερινές μεταγραφές χωρίς απώλειες, να στηρίξει όσο μπορεί ένα υλικό για το οποίο ο ίδιος θεωρεί ότι θέλει προσθήκες και να κρατηθεί η όλη ατμόσφαιρα σε επίπεδο ηρεμίας.

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ αποδοκίμασε έντονα στο ματς με τον Άρη, δείχνοντας τη δυσαρέσκειά του για τη συντριβή στο Φάληρο, αλλά και τη χρησιμοποίηση συγκεκριμένων παικτών ή τον παραγκωνισμό άλλων. Το τελικό αποτέλεσμα επί ενός αντιπάλου με ηχηρό όνομα αλλά χαμηλή δυναμικότητα, λίγο βελτίωσε την κατάσταση.

Για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να ανασυνταχθεί πλήρως και να μπορέσει με ψυχραιμία να αντιμετωπίσει το δεύτερο μισό της σεζόν και τους εγχώριους και διεθνείς στόχους του, χρειάζονται κι άλλες νίκες επιβεβαίωσης. Αυτή στην Αστάνα είναι άκρως απαραίτητη, όπως και στο επόμενο παιχνίδι με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα.

Οι εθελοντικές δράσεις “από καρδιάς” της Mondelez υποστηρίζουν την ΜΚΟ PRAKSIS

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων