Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, 2021

Το Facebook υπόσχεται περισσότερο internet στο κινητό

Το Facebook εξαγόρασε την ισραηλινή εταιρία Onavo, που ειδικεύεται στη συμπίεση και στατιστική για καλύτερη διαχείριση των mobile προγραμμάτων δεδομένων των χρηστών.

Ειδικότερα, η ισραηλινή εταιρία έχει αναπτύξει τεχνολογία με την οποία αυξάνεται έως και 80% η κίνηση δεδομένων του χρήστη μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας χωρίς να συμπαρασύρει το κόστος του mobile internet.

Η τεχνολογία της Onavo θα αξιοποιηθεί και για να αποκτήσουν πρόσβαση στο internet όσοι ακόμη δεν έχουν.

«Πιστεύουμε ότι η τεχνολογία συμπίεσης δεδομένων της Onavo θα παίξει σημαντικό ρόλο στα σχέδιά μας να φέρουμε το internet σε ακόμα περισσότερο κόσμο, ενώ η τεχνολογία στατιστικής ανάλυσης θα χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για τη δημιουργία ακόμα πιο αποδοτικών προϊόντων», αναφέρει το Facebook σε ανακοίνωσή του.

Η Onavo αναπτύσσει εφαρμογές για έξυπνα κινητά που δημιουργούν ένα εικονικό δίκτυο VPN με τους διακομιστές της εταιρείας και στέλνουν συμπιεσμένα έως και 80% τα διαδικτυακά δεδομένα που ζητάει να λάβει ο χρήστης στο κινητό του. Ο όγκος λοιπόν που διακινείται από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας μειώνεται, με αποτέλεσμα ο χρήστης να μπορεί να πετύχει μεγαλύτερη κίνηση με τα προπληρωμένα MB του συμβολαίου του ή να περιορίσει το κόστος της χρήσης του internet από το κινητό.

Nα σημειωθεί, ωστόσο, ότι η συμπίεση αφορά μόνο σε περιεχόμενο που λαμβάνει (download) και όχι σε περιεχόμενο που ανεβάζει ο χρήστης (upload).

Τα στοιχεία που περισυλλέγει η εταιρία, όπως για παράδειγμα σχετικά με τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές, αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα του απορρήτου και της προστασίας της ιδιωτικότητας.

Παράλληλα, η εταιρία υπόσχεται πως δεν εμπορεύεται δεδομένα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αποκαλύψουν την ταυτότητα του χρήστη των εφαρμογών της.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων