Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου, 2021

Τώρα δικαιώνεται ο Σιατίστης Παύλος

Γράφει η Φιλοθέη Βαρσαμή*

Η εκκλησία κράτησε για (απαράδεκτα) μεγάλο χρονικό διάστημα αμφίθυμη στάση απέναντι στη XA. Δεν εκφράστηκε επίσημα, αλλά σε επίπεδο μητροπολιτών. Περιμέναμε τον Αρχιεπίσκοπο να πάρει πάνω του το θέμα, εις μάτην. Σε δεύτερο επίπεδο, όχι συνόδου και Αρχιεπισκόπου, αλλά μητροπολιτών, η τηλεοπτικώς καλυπτόμενη πλειοψηφία τους, δηλαδή Αμβρόσιος, Σεραφείμ και Άνθιμος , αν θυμάμαι καλά, δεν την πήραν ακριβώς και από τα μούτρα. Μην πω της έβαλαν και πλάτη. Ένας βγήκε μπροστά και πήρε το θέμα πάνω του, ο Σιατίστης Παύλος όταν συνέβησαν τα γεγονότα στο χυτήριο. Είναι ο μόνος που ασχολήθηκε με τα κίνητρα και την ποιότητα των “υπερασπιστών”των πιστών. Μίλησε καθαρά, στάθηκε απέναντι στη ΧΑ, ενημέρωσε τους πιστούς που την καλοβλέπουν για το αληθινό της πρόσωπο. Απειλήθηκε, κυνηγήθηκε.

Τώρα, δικαιώνεται.

Η επίσημη Εκκλησία πρέπει να συνταχθεί άμεσα μαζί του, γιατί η “νίπτω τας χείρας μου” φάση παρατράβηξε. Η Εκκλησία είναι ένας φορέας που καλώς ή κακώς επηρεάζει τεράστιο αριθμό (“νοικοκυρέων”, “συντηρητικών”, πάντως) πιστών, εξ ου και οι πολιτικοί φορείς επιδιώκουν αγαστές σχέσεις μαζί της. Ο πεφωτισμένος λόγος που δείχνει στον κόσμο την σωστή κατεύθυνση πρέπει να ακούγεται. Θα παραθέσω κάτι από το κήρυγμά του , θα μείνω λίγο στο κομμάτι για τον φόβο της εγκληματικότητας των λαθρομεταναστών .

Λέει ο Σιατίστης Παύλος:

“Θα ερωτήσει κάποιος. Για ποιόν μετανάστη μιλάμε; Για τον κάθε μετανάστη, και τον καλό και τον κακό. Για τον άνθρωπο και όπως διαμορφώθηκε μέσα στις συνθήκες της ζωής που έζησε. Ο καθένας είναι πρώτα άνθρωπος, μέτοχος της κοινής των ανθρώπων φύσεως. Ο καθένας είναι ένα πρόσωπο μοναδικό και ανεπανάληπτο.”

Αυτά. Να είναι καλά.

* Η Φιλοθέη Βαρσαμή είναι νομικός

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων