Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, 2021

Φορτίστε τα αυτοκίνητά σας στα… καπάκια υπονόμων!

Καθώς τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα μπαίνουν για τα καλά στη ζωή μας, αυτό που θα μας απασχολήσει στο εξής είναι η φόρτισή τους. Τη λύση έχει η αμερικανική HEVO Power που σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης επιχειρούν να μετατρέψουν τα καπάκια των υπονόμων σε ασύρματους σταθμούς φόρτισης.

Σύμφωνα με την εταιρεία, πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα που αξιοποιεί την ηλεκτρομαγνητική τεχνολογία ασύρματης φόρτισης και θα επιτρέπει γρηγορότερη φόρτιση, καθώς προς το παρόν στους περισσότερους σταθμούς φόρτισης απαιτούνται αρκετές ώρες.

Ο εξοπλισμός θα είναι ανθεκτικός και ενσωματωμένος στα καπάκια και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τμήμα της υποδομής σε δρόμους, πάρκινγκ, γκαράζ, λεωφόρους και άλλες ζώνες υψηλής κυκλοφορίας οχημάτων.

Θεωρείται ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία θα μπορούσε να φανεί εξαιρετικά χρήσιμη και στα οχήματα που χρησιμοποιούνται για delivery εφόσον δημιουργηθούν σταθμοί φόρτισης σε στρατηγικά σημεία.

Η ιδέα ήταν ενός βετεράνου του αμερικανού στρατού, ο οποίος όταν επέστρεψε από το Ιράκ δεσμεύτηκε να κάνει ό,τι μπορεί για να μειώσει την εξάρτηση της χώρας από τα εισαγόμενα καύσιμα.

Εκτός από τη Νέα Υόρκη, το πρόγραμμα έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και άλλων πόλεων, όπως της Σάντα Μόνικα και του Σαν Φρανσίσκο, αλλά και εταιρειών και φορέων όπως η PepsiCo, η Walgreens και το City Harvest.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων