Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021

Χάρισε το σπίτι του στον δήμο!

Γράφει η Στεφανία Κουντούρη

Ο 85χρονος Αντώνης Μαργετάκης έφτασε στο σημείο να χαρίσει το σπίτι του στο Δήμο Ιεράπετρας, καθώς αδυνατούσε να πληρώσει τα χρέη τα δημοτικά τέλη. Με μία επιστολή του και μία αρκετή δόση χιούμορ επισημαίνει:

“Επειδή ο δήμος σας δεν παρέχει καμία ανταποδοτική υπηρεσία στο Μεταξοχώρι, επειδή δεν κάνω χρήση καμίας υπηρεσίας ανταποδοτικού χαρακτήρα στον εν λόγω οικισμό, επειδή παλιότερες αιτήσεις μου προς το δήμο σας απαξιώθηκαν απαντήσεως, επειδή διάγω το 83ο έτος της ηλικίας μου και ως συνταξιούχος του ΟΓΑ δεν δύναται να καταβάλλω παράνομες απαιτήσεις του δήμου σας, κατά την παρ. 14 του άρθρου 25 του Ν. 1828/1989 σας δηλώνω αμετακλήτως ότι σας παραχωρώ – δορίζω κατά πλήρη κυριότητα νομή και κατοχή την εν λόγω οικία μου και αποξενώνομαι αυτής από σήμερα.

Παρακαλώ τον δήμο να προβεί στις ενέργειες για τη μεταβίβαση και να διαγράψει τις παράνομες οφειλές μου από τον φορολογικό του κατάλογο.

Κύριε δήμαρχε, με την παρούσα επιστολή μου θα κατέθετα και τα κλειδιά της οικίας αυτής, αν υπήρχαν πόρτες”!

Ο κ. Μαργετάκης απαλλάχτηκε από τα αδικαιολόγητα χαράτσια που τον βάραιναν. Μήπως η πολιτεία θα έπρεπε να αξιολογήσει πιο προσεχτικά από που ζητάει για να λύσει τα του οίκου της; Όχι μόνο οι ηλικιωμένοι αλλά και άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες θα έπρεπε να εξαιρεθούν από τέτοιου είδους αδικαιολόγητες εισφορές!

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων