Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

Ψάχνουν… φόρμουλα για την ΕΡΤ

Φόρμουλα για να μπορέσουν να αποτυπώσουν νομικά το περιεχόμενο της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που καταργεί την ΕΡΤ σε τροπολογία που θα εισαχθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος αναζητεί η κυβέρνηση.

Σκοντάφτει όμως σε νομικά και τεχνικά ζητήματα καθώς και στις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης που μιλούν για τακτικισμούς της συγκυβέρνησης.

Το θέμα της μετατροπής της ΠΝΠ σε τροπολογία προέκυψε λόγω της άρνησης του ΠΑΣΟΚ να την ψηφίσει καθώς το περασμένο καλοκαίρι όταν ξέσπασε η κυβερνητική κρίση με το λουκέτο στην ΕΡΤ είχε δηλώσει κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στην κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Τώρα που ήρθε η ώρα για ψήφισή της, το ΠΑΣΟΚ διαπίστωσε ότι ως ο μοναδικός κυβερνητικός εταίρος δεν μπορεί ούτε την κυβέρνηση να κρεμάσει, ούτε να φανεί ανακόλουθο με προηγούμενες διαβεβαιώσεις του.

Μεσολάβησε παρέμβαση του ίδιου του Ευάγγελου Βενιζέλου προς τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη για να μπει φρένο στην ΠΝΠ. Όλα αυτά έγιναν χωρίς να έχει ενημερωθεί καν το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών, ούτε όμως και ο Πρόεδρος της Βουλής ο οποίος είχε ορισει προγραμματισμένη επιτροπή για σήμερα το απόγευμα με θέμα ακριβώς την συζήτηση γύρω από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου….

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων