Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Όμηρος της γραφειοκρατίας του Ντουμπάι

Την τελευταία φορά που ο Sean Emmett είδε ζωντανή τη γυναίκα του ήταν λίγο πριν πέσει από το παράθυρο του δωματίου που διέμεναν στο Ντουμπάι, όπου είχαν πάει για το μήνα του μέλιτος.

Έξι μήνες μετά το χαμό της συζύγου του, ο πρώην οδηγός αγώνων παραμένει αποκλεισμένος στο Ντουμπάι χωρίς διαβατήριο και χαμένος μέσα στην απόγνωσή του και τη γραφειοκρατία.

Μιλώντας στην εφημερίδα The Independent, ο Emmett σπάει τη σιωπή του ελπίζοντας να βρεθεί μία λύση και να φύγει από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπου οι αρχές κρατούν το διαβατήριό του χωρίς καμία εξήγηση.

«Τόσο καιρό δεν μιλούσα γιατί προσπαθούσα να κάνω το σωστό», δήλωσε απεγνωσμένα ο Βρετανός. «Αλλά αρκετά. Όλα έχουν τα όριά τους. Νιώθω φυλακισμένος. Δεν πάει άλλο».

Πάνω από 4.000 άτομα υπέγραψαν μέσα σε μία ημέρα σε Facebook και Τwitter το αίτημα προς τη βρετανική κυβέρνηση να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την επιστροφή του Emmett στη Βρετανία.

Είναι ένας από τους πολυάριθμους επισκέπτες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που κρατούνται λόγω των αυστηρών νόμων για την κατανάλωση αλκοόλ, ναρκωτικών ή δημόσιας συμπεριφοράς. Τα απλά αδικήματα τιμωρούνται με φυλάκιση, ενώ τα επίσημα έγγραφα μπορεί να κρατούνται για μεγάλο διάστημα μετά το κλείσιμο μιας υπόθεσης.

Ο Βρετανός και η σύζυγός του είχαν καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ τη νύχτα του ατυχήματος. Βρίσκονταν στο δωμάτιό τους όταν η κοπέλα έχασε τη βέρα της και έσκυψε από το παράθυρο για να τη βρει. Τότε ήταν που έχασε την ισορροπία της και έπεσε στο κενό.

Ο Emmett ανακρίθηκε και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όμως το διαβατήριό του. Παράλληλα, του επιβλήθηκε πρόστιμο 2,000 dirham (£340) για παράνομη κατανάλωση αλκοόλ, ενώ ο θάνατος της συζύγου του καταγράφηκε ως αυτοκτονία και όχι ως ατύχημα.

Παρά τις συνεχείς προσπάθειές του να πάρει πίσω το διαβατήριό του, οι αρχές συνεχίζουν να το κρατούν χωρίς να του δίνουν κάποιο λόγο. Τα λεφτά του έχουν τελειώσει και ζει με χρήματα που του στέλνουν φίλοι και συγγενείς. Ελπίζει πως μιλώντας για όλα αυτά θα μπορέσει να φύγει από αυτή τη χώρα και να μην επιστρέψει ποτέ ξανά.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων