Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, 2021

100.000 δολάρια για άστεγο που παρέδωσε σακίδιο με χρήματα

Με 100.000 δολάρια θα ανταμειφθεί ο Γκλεν Τζέιμς, ο άστεγος από τη Βοστόνη που βρήκε και παρέδωσε στις αστυνομικές αρχές ένα σακίδιο με 42.000 δολάρια.

Ο 54χρονος Τζέιμς, που ζει στους δρόμους και σε άσυλα αστέγων από το 2005, βρήκε το σακίδιο σε ένα εμπορικό κέντρο της Βοστόνης και το παρέδωσε αμέσως. Μέσα υπήρχαν 2.400 δολάρια σε μετρητά και άλλα 40.000 δολάρια σε ταξιδιωτικές επιταγές.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Βοστόνης τον ευχαρίστησε προσωπικά και τον βράβευσε με μια πλακέτα για την εντιμότητά του.

Η πράξη του όμως συγκίνησε τόσο έναν Αμερικάνο λογιστή, ο οποίος οργάνωσε έναν διαδικτυακό έρανο για να επιβραβεύσει την τιμιότητά του. «Αυτή δεν είναι μόνο μια πράξη ανταμοιβής. Είναι ένα παράδειγμα για όλους τους Αμερικάνους», είπε χαρακτηριστικά.

Από τον έρανο συγκεντρώθηκαν πάνω από 100.000 δολάρια, ποσό υπερδιπλάσιο από εκείνο που επέστρεψε.

Ο Γκλεν Τζέιμς, που εμφανίστηκε στις κάμερες χαμογελαστός και ιδιαίτερα σεμνός, δήλωσε ότι δεν θα άγγιζε «ούτε μια πεντάρα» από τα χρήματα που υπήρχαν στο σακίδιο, ακόμη και αν βρισκόταν σε πολύ μεγάλη ανάγκη. Ευχαρίστησε όμως όλους για τις δωρεές τους λέγοντας ότι με αυτά τα χρήματα θα μπορέσει να κάνει μια νέα αρχή.

«Εσείς δικαιούστε όλους τους επαίνους», απάντησε ο νεαρός λογιστής. «Με βοηθήσατε να ανακτήσω την εμπιστοσύνη μου στους ανθρώπους».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων