Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Θεσσαλονίκη: Οκτώ συλληφθέντες για τα επεισόδια | Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Βουλή

Σε οκτώ συλλήψεις -πέντε ανήλικους και 3 ενήλικες- προχώρησε η αστυνομία για τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν το πρωί στο ΕΠΑΛ Ευόσμου.

Σε βάρος των κατηγορουμένων σχηματίστηκε δικογραφία.

Οι συλληφθέντες είναι ηλικίας από 15 έως 21 ετών, ενώ επτά εξ΄ αυτών φοιτούν στο ΕΠΑΛ Ευόσμου και ο 8ος είναι μαθητής Γυμνασίου. Συνολικά είχαν προσαχθεί 38 άτομα. Οι συλληφθέντες παραμένουν υπό κράτηση, ενώ οι υπόλοιποι 30 αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού δεν προέκυψε κάτι επιλήψιμο εις βάρος τους.

Η Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Βουλή

Σε καταγγελίες για οργανωμένη δράση φασιστικών ομάδων σε σχολεία της Θεσσαλονίκης, αναφέρονται, με ερώτηση που κατατέθηκε προς τους υπουργούς Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη, 45 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία της βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, Κατερίνας Νοτοπούλου.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ρωτούν μεταξύ άλλων τους υπουργούς, πώς σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν τη δραστηριότητα οργανωμένων νεοφασιστικών ομάδων στο 1ο ΓΕΛ Πυλαίας και στο 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, αν έχουν περιέλθει σε γνώση τους παρόμοιες καταγγελίες για άλλα σχολεία της ΠΕ Θεσσαλονίκης και ζητούν να ενημερωθούν για τις ενέργειες που γίνονται προκειμένου να διερευνηθεί η σχέση των συγκεκριμένων φασιστικών ομάδων με την εκτός νόμου, εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων